DNSSEC chrání nejvíce domén na světě

Společnost ACTIVE 24 včera oznámila, že všechny domény .CZ, které jsou u ní zaregistrovány a jsou zároveň provozovány na jejich nameserverech, chrání od tohoto týdne technologie DNSSEC. V tiskové zprávě najdete podrobnosti k tomuto kroku, nepřečtete si ale už o některých důsledcích spojených s touto aktivitou.

Díky tomu, co dělá registrátor ACTIVE 24 a ještě před ním udělal WEB4U pro své zákazníky, bude mít český registr nejvíce domén na světě chráněných technologií DNSSEC (více než 94 000 domén). Daleko za námi tak budou i státy, které se k DNSSECu přihlásily dříve než my. Myslím v tuto chvíli především na Švédsko, jejichž správci domén zavedli DNSSEC jako úplně první a jsou společně s námi v rozšiřování DNSSEC nejaktivnější.

Druhá informace se týká další ze zajímavých a důležitých domén podepsaných DNSSEC. ACTIVE 24 provozuje na svých DNS serverech vice než 78 000 domén. Mezi nimi se najda řada těch, které si pozornost a ochranu určitě zaslouží. Za všechny zmíním jednu a tou je denik.cz. Určitě mi dáte za pravdu, že tato doména významná je. Vydavatelství Vltava-Labe-Press má pod palcem síť regionálních titulů po celé České republice. Zabezpečeny DNSSEC tak jsou například internetové domény Strakonického, Jabloneckého, Sokolovského, Valašského a dalších více než 60 deníku a týdeníků.

Vilém Sládek

Autor:

Komentáře (3)

  1. fido říká:

    Skvely krok, a proc sakra Forpsi chce 120KC za domenu? (to neni dotaz, ale povzdych nad rozdilnym pristupem k bezpecnosti)

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..