Připravte se, čeká vás týden internetových technologií

Období května a června je už několik let v CZ.NIC ve znamení finálních příprav na konferenci Internet a Technologie. A po roční pauze, kdy jsme „ITčko“ vystřídali za IPv6 den (IT 12 bylo potom v listopadu), se k této tradici opět vrátíme. A kdyby vám snad přísun internetových témat z CZ.NIC pro letošní jaro nestačil, máme dobrou zprávu – na naši konferenci naváže první Peering Day, který chystá NIX.CZ. U obou akcí už se můžeme podělit o důležité detaily včetně termínu, tak si je pojďme představit blíže.

Pokud jde o Internet a Technologie 13, do diářů si už teď můžete poznamenat, že se uskuteční 20. a 21. května v Ballingově sále Národní technické knihovny v pražských Dejvicích. První den konference bude věnovaný tématům spojeným s IPv6, v plánu je opět panelová diskuse. V jednom z prvních bloků se představí registrátoři (ACTIVE 24, INTERNET CZ, WEDOS Internet a ZONER software) a na závěr první části dostanou slovo kolegové z Laboratoří CZ.NIC. Druhý den se mohou zájemci těšit na prezentace pana Jiřího Peterky, Martina Semráda z NIX.CZ nebo na panelovou diskusi o chystaném kybernetickém zákonu. Ale připravujeme toho mnohem víc. Co konkrétně, to prozradíme až na začátku května se spuštěním stránek IT 13 s kompletním programem a přihlašovacím formulářem.

Jen dva dny na to se na Letišti Václava Havla uskuteční vůbec první konference o tématech propojovacích uzlů ve středoevropském regionu. Pořádá ji NIX.CZ, český peeringový uzel, společně se svým vídeňským protějškem VIX.at. Témata přednášek jsou tedy poměrně jasná; mluvit se bude o peerování, o datacentrech, o spolupráci mezi IXP atd. Mezi přednášejícími budou například hosté z RIPE NCC a EURO-IX, českou odbornou veřejnost zde zastoupí například Ondřej Filip z CZ.NIC s příspěvkem o routovacím démonu BIRD. Více informací o této výjimečné akci najdete na webu NIX.CZ opět na začátku května.

Konec května tedy bude patřit internetu a internetovým technologiím. Že si nejsou obě akce nijak vzdálené, dokumentuje i „konferenční dopravní autobusová linka“. Z Vítězného náměstí se na Letiště Václava Havla dostanete za pár minut populárním spojem číslo 119.

Vilém Sládek

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..