Zapojte se do nových projektů sdružení CZ.NIC

Dva nové projekty spustilo sdružení CZ.NIC v září tohoto roku. Na časové ose je tím prvním soutěž VIP – Vyvíjej, Inovuj, Programuj, druhým potom otevřená“ kniha Pavla Satrapy o IPv6.

Do soutěže VIP – Vyvíjej, Inovuj, Programuj mohou mladí a talentovaní programátoři přihlásit projekty, které se věnují vývoji nového open-source softwaru nebo inovaci softwaru již používaného v oblasti internetových technologií, služeb nebo infrastruktury. Odměnou pro každého, kdo se bude chtít soutěže zúčastnit, může být až 50 000 korun; jeho projekt má zároveň šanci, že bude nasazen do reálného prostředí a používán v praxi. Uzávěrka prvního kola, ve kterém je možné projekty přihlásit, je 17. října.

Podrobný harmonogram soutěže včetně dalších informací je na stránkách http://www.nic.cz/vip/.

Druhým projektem tohoto měsíce je „otevřená“ kniha Pavla Satrapy z Technické univerzity v Liberci. Jeho odborná publikace o internetovém protokolu IPv6 vyšla poprvé v roce 2002. Letos se k ní autor vrátil a rozhodl se spolupracovat na jejím dalším vydání se sdružením CZ.NIC.

Knihu najdete od 26. září na internetové adrese http://knihy.nic.cz/ipv6/ a to rozdělenou na jednotlivé kapitoly. K nim mohou všichni zájemci do 31. října tohoto roku připisovat své komentáře a ovlivnit tak podobu knihy o IPv6. V listopadu potom bude moci Pavel Satrapa jednotlivé komentáře do své knihy zapracovat. Konečnou podobu publikace najdou čtenáři na internetových stránkách projektu. Zde bude možné si knihu zdarma stáhnout nebo si ji objednat. Další informace najdou zájemci přímo na stránkách tohoto projektu.

Vilém Sládek

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..