Podzimní novoty v Tablexii!

V Tablexii nezahálíme a neustále se ji snažíme vylepšovat. Po spuštění nového motivačního systému přišla další novinka, a to změna v detektivově kanceláři. Původní dveře, kterými se dalo vstoupit do ulice plné her, jsme zazdili a nově ke vstupu do her slouží nástěnka v kanceláři, která tím našla své uplatnění. Při rozkliknutí nástěnky se zobrazí seznam her společně s progress bary, které jsme zároveň přidali i do postranního menu, tudíž hráč má dokonalý přehled o tom, kterou hru by měl ještě odehrát, aby se dočkal povýšení.

nastenkaNejvětší a nejočekávanější novinkou jsou dvě nové hry! Hra Symboly trénuje zrakové rozlišování, a to hned na třech úrovních. V této hře má detektiv za úkol najít v daném čase ty správné zlodějské značky na okolních domech. V lehké obtížnosti detektiv hledá stejné symboly na domech a v pásu vpravo, ve střední pak musí správné symboly objevit ve změti dalších a v nejtěžší obtížnosti hledá jejich zrcadlově obrácené varianty. Další hra nese název Místo činu a je určena pro trénink sluchové paměti. Hráč si musí zapamatovat sekvenci zvuků a poté správně sestavit pohyb místem činu. V každém kole si může celou sekvenci znovu přehrát, případně si po kliknutí na jednotlivé obrázky ujasnit, kdo který zvuk vydal. K novým hrám pochopitelně přibyly i nové trofeje, které bravurně nakreslila naše grafička Aneta.

symboly

V listopadu začneme s výzkumem účinnosti Tablexie. Děti budou nejprve otestovány testovou baterií a poté čeká jednu skupinu dětí šestitýdenní trénink s Tablexií, zatímco druhou skupinu šest týdnů běžných reedukací formou tužka/papír. Po této době děti znovu otestujeme testovou baterií a porovnáme výsledky, zda došlo k nějakému statisticky významnému posunu.

malovani

Není to ovšem jediná akce, která nás v listopadu čeká. Jako každý rok se zúčastníme konference DYSKORUNKA 2016 aneb čtu, čteš, čteme, čtete, čtou a všechny nás to baví (dyslexie nás nezastaví)! Kromě prezentace tam budeme mít i stánek, kde si zájemci můžou Tablexii zahrát a dozvědět se vše, co je zajímá.

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..