Sdružení CZ.NIC koproducentem Lovců záhad

Jedním z hlavních poslání sdružení CZ.NIC je šířit osvětu v oblasti doménových jmen a Internetu obecně. Doposud jsme jej naplňovali formou vzdělávacích kurzů v naší Akademii, publikací odborných knih v rámci Edice CZ.NIC či vysíláním seriálu Jak na Internet v televizi. Letos jsme se rozhodli rozšířit pole naší působnosti a stali se koproducenty seriálu pro děti a mládež: Lovci záhad.

Lovci záhad je název pořadu dětského kanálu ČT :D, který mladým (ale i starším) divákům zábavnou formou představuje zajímavosti ze světa vědy a techniky. Pořadem provází moderátor Marek, kterému pomáhá jeho věrný kamarád Honza a vědec Michael.

První díl jsme jako koproducent natočili na téma „Jak propojit svět“. Marka zajímalo, jak vznikl Internet a jak funguje. Jeho průvodcem byl Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC.

lovci-blog1

Další díl má název „Velká parta na netu“ a pojednává o sociálních sítích a rizicích souvisejících s jejich používáním. Jeho premiéru televize uvede v úterý 3. března v 15.30. Role bezpečnostních expertů se bravurně ujali naši kolegové Pavel Bašta a Zuzana Duračinská.

lovci-blog2

Na další díly „Lovců“ se můžete těšit v průběhu měsíců března až května.

 

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..