Červen v akademii patřil učitelům

Na třetí ročník kurzu Internetové technologie pro pedagogické pracovníky, jak už název napovídá, přijeli učitelé z nejrůznějších míst České republiky, kteří se na svých školách věnují výuce informatických předmětů. Cílem programu bylo představit technologie, pomocí kterých Internet funguje a s nimiž učitelé na většině středních škol studenty detailněji neseznamují – IPv6, DNS a DNSSEC, či to, co najdete na webu http://www.háčkyčárky.cz, tedy používání znaků národních abeced v doménách, tzv. IDN.

ITPPP_1

Ačkoliv se termíny musely přesouvat kvůli povodňové situaci, která by komplikovala dopravu účastníků na kurz, byly nakonec oba dva obsazeny více než z poloviny. Nebylo snadné vyvážit obsah tak, aby si na své přišli jak učitelé na gymnáziích, tak i učitelé na středních odborných školách, kde se předpokládá hlubší znalost technických témat. Přesto z hodnocení vyplývá, že ač nebyla témata pro všechny stejně zajímavá, splnila akce svůj cíl – představit vybrané internetové technologie těm pedagogům, kteří o nich doposud příliš nevěděli, nebo se chtěli dozvědět více. V závěru dne pak došlo na přiblížení projektů pro školy, jimž se věnují kolegové v našich laboratořích.

Dva kurzy máme již letos za sebou. Ještě jeden plánujeme na 26. září. Pokud víte o někom, komu byste tento kurz doporučili, určitě neváhejte; několik volných míst ještě zbývá. Rezervace je možná na e-mailové adrese akademie@nic.cz. Více informací o projektech pro školy se dozvíte na webu http://www.nic.cz/skoly.

Igor Kytka

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..