O České doménové centrále podruhé

Společnosti Česká doménová centrála a jejím aktivitám se na stránkách tohoto blogu věnoval před časem kolega Martin Peterka. Protože je jeho text ale stále aktuální, možné ještě aktuálnější než byl prve, vracím se k „problému“ spojenému s podivným obchodováním s doménami ještě jednou.

Jestli jste neklikli na odkaz a text si už nepřečetli, tak je o tom, že je tu jedna společnost jménem Česká doménová centrála, která podniká způsobem, který by si řada z nás asi ani nedokázala představit. Její telefonisté volají do firem a jejich zástupcům namlouvají, že si musí co nejdříve jejich prostřednictvím objednat domény se stejným nebo podobným názvem společnosti s jinou koncovkou než s tou, kterou už mají, jinak to brzy udělá někdo jiný. Ten někdo jiný si na tyto domény právě teď brousí zuby a pokud se zástupce firmy s používanou doménovou koncovkou nerozhodne co nejdříve, stane se s největší pravděpodobností, že ho někdo předběhne, domény zaplatí a majitel domény s už zaregistrovanou koncovkou bude mít najednou problém.

Tady bych skončil a konečně se dostal k tomu, proč o tom píšu teď já. Článek kolegy Peterky jste si mohli poprvé přečíst 5. května, tedy více než devět měsíců zpátky. Jak to už bývá, zanedlouho po jeho vydání se objevily první komentáře a potom další a další; většinou se zkušenostmi s touto společností. Co je ale zajímavé na celé té věci, že počet příspěvků pod textem kolegy Peterky i po těch devíti měsících roste a roste. Co to znamená? Podle všeho je společnost Česká doménová centrála stále aktivní a na lep jí sedají další a další majitelé domén, kteří uvěří tomu, co jim zaměstnanci „obchodníků z doménami“ vnutí.

Věřím, že i díky fóru, popsaným zkušenostem a reportáži České televize, začne dalších komentářů přeci jen ubývat. Že bude stále měně a méně těch, kteří „naletí“ telefonistům a řečem o registraci domén, jejichž cena se oproti té skutečné liší mnohdy až desetinásobně.

Aktualizace, 22. 4. 2013:

O české doménové centrále potřetí, chtělo by se říci. Včera byla v Událostech České televize odvysílána reportáž (čas 17:00) věnovaná „výhodným“ nabídkám domén, opět. Tentokrát telefony nezvoní na stolech majitelů firem, ale na úřadech měst a obcí. Rádi bychom tímto upozornili na aktivity, které nemají se slušným a dobře myšleným chováním nic společného.

Aktualizace, 1. dubna 2015:

Česká televize odvysílala v rámci pořadu Černé ovce reportáž věnující se nabídce registrací domén za přemrštěné ceny. Doporučujeme její zhlédnutí.

Autor:

Komentáře (117)

  1. říká:

    Se zájmem si pročítám Vaše nasazení a přiznám se, že tomu nerozumím:

    ano, také jsem (asi jako vy i já dobrovolně) uzavřel smlouvu, a proto jsem se cítil povinen ji (i přes okolnosti) zaplatit – ale jen polovinu, neboť tolik altea nabídla za mimosoudní vyřešení věci a vím z webu, že nějaké soudy vyhrála. Tedy mám to vše uzavřené.

    Nevím, zda bych byl ochoten pro pár tisíc vykonávat činnost, která zjevně nemá smysl, když aktivista „centrala-podvod“ sám předpokládá, že bude vše opět zastaveno?!? Jaký to má tedy smysl?

    Navíc na co čestná prohlášení? Dneska každý ví, že se registrace int. domén živí tímto možná podvodem možná jen agresivním marketingem. Ale ty předchozí věci prý byly odloženy právě proto, že každý „poškozený“ věděl co kupuje a za jakých okolností, tedy že vlastně není poškozený.

    Raději bych vzal rozum do hrsti a bral to jako relativně levné ponaučení do budoucna jak ze sebe neudělat opět šašky.

  2. centrala-podvod@seznam.cz říká:

    Dobrý den,
    dovolte mi reakci na komentář PŠ:

    a) Ano i já jsem zastáncem právní zásady Pacta sunt servanda (tj. smlouvy je třeba dodržovat), ale, víte, on je trochu rozdíl mezi tím, když dobrovolně vstoupíte do obchodně-závazkového vztahu nebo když do něj vstoupíte v tísni a za zřetelně nevýhodných podmínek a to ještě za situace, kdy vás do uzavření smlouvy někdo úmyslně vmanipuluje použitím lži.

    b) Všichni, co se nějakým způsobem účastní tohoto grandiózního podvodu si jsou dobře vědomi neetičnosti a s největší pravděpodobností protizákonnosti svého jednání – což je zřetelné i z jejich ukrývání se před vyšetřováním. Obviňuji všechny co se na tomto podílejí. Vím, že si tímto vydělají daleko více peněz než my ostatní, ale jedná se o nepoctivou práci a já osobně bych z takového prospěchu mít užitek nikdy nemohl. Doufám, že jednou si to ti lidé uvědomí. Z mého pohledu nejsou o nic více ctnostní než člověk co přepadne benzínku s pistolí v ruce a odnese si 20 tis. Kč.

    c) Jedná se o parazitování na poctivé práci mnoha společností, které sami často nejsou v dobré hospodářské situaci. Toto jednání lze označit za hyenismus, který je jednoznačně postaven na zneužívání neznalosti poškozených.

    d) Pro vás to možná bylo ponaučení, to je dobře. Znamená to však, že se všichni mají nechat okrádat a podvádět? Ano, tento podvod je právně velice dobře promyšlený a bude velice těžké, ne-li nemožné jej odstíhat, ale myslím, že je správné se o to pokusit. To co píšete naprosto přesně říká i Altea: co byste se snažili, šanci máte malou a takhle vás to nebude moc stát. Jestli vám to připadá správné, tak před vámi smekám.

    Závěrem oznamuji, že je toto je poprvé a naposledy co jsem se nechal vyprokovat k emotivnímu a osobnímu názoru a nadále se pokusím to již v takovéto rovině nekomentovat (alespoň v to upřímně doufám, že se mi to podaří).

  3. centrala-podvod@seznam.cz říká:

    Vážení spolupoškození,
    na základě dnešní dohody s Policií ČR oznamuji, že v současné chvíli bylo rozhodnuto, že případ bude řešen pod č.j. ORIV-62257/TČ-2012-001419 a to již zmiňovaným útvarem:

    Policie České republiky
    Obvodní ředitelství policie Praha IV
    Místní oddělení Vršovice, ul. Přípotoční č. 300, Praha 10,
    přičemž spis má na starosti vrchní inspektor nprap. Pleva.
    (tel. č. je 974 860 678, nicméně daleko vhodnější je použití e-mailu – viz. níže)

    V současné chvíli jsou s největší pravděpodobností rozesety desítky až stovky trestních oznámení po celé ČR. Žádáme všechny poškozené (a to v jakémkoliv stádiu jednání s Regidem/Alteou, tj. ty co zaplatili i ty co ještě nezaplatili), aby se přihlásili do tohoto řízení jednoduchým e-mailem na adresu policie: p4mopvrs@mvcr.cz
    Do předmětu e-mailu je vhodné uvést jméno: „nprap. Pleva“ a č.j.: „ORIV-62257/TČ-2012-001419“. Do těla e-mailu prosím uvádějte přibližně toto:

    Oznámení a žádost o uznání postavení poškozeného ve věci ORIV-62257/TČ-2012-001419 (Registrace internetových domén).
    společnost/fyzická osoba:
    kontaktní osoba v této věci (jméno, tel. č., e-mail, funkce ve společnosti):
    kdy došlo k telefonátu/uzavření smlouvy s Regidem:
    způsobená škoda: (zatím řekněme výše faktury od Regidu)
    krátký popis okolností ve Vašem případě:
    pokud jste již podali trestní oznámení, prosím uveďte č.j.

    Upozorňuji, že toto je důležité udělat především pro nasčítání výše škody. Poškození nemusí mít obavu z toho, že by se museli osobně účastnit nějakých jednání či výslechů. Samozřejmě je nutno počítat s tím, že policie se může dotazovat.

    Děkujeme moc za spolupráci

  4. PS říká:

    To centrala:

    – nevim kdo je „centrala podvod“, anonym ktery se nepodepisuje?
    – tady nikdo nebyl v tisni
    – s policii se opravdu nejde dohodnout na mistni prislusnosti ci komisari
    – poskozeni samozrejme budou muset narok dolozit a jit podat vysvetleni pozdeji snad i vypoved do protokolu.

    Atd atd…..

  5. Petra Vaňková říká:

    Dobry den,

    iniciativa centraly-podvod mi rovnez prijde ponekud pritazena za vlasy, mozna az podezrela.

    Skoro je otazka, zda to paradoxne neni nekdo z registrace int. domen, zda jim to neslouzi jen k natlaku na ty neplatice (v trestnim rizeni se zjisti, ze skutecne smlouvu uzavreli a sluzbu obdrzeli – na tohle si preci davaji pozor) a bude se resit paradoxne naopak proc „napaleni“ nezaplatili.

    Prihlaseni pak dostanou usneseni, ze se vec odklada, protoze nejde o trestnou cinnost (nevim jak skoncili predchozi trestni oznameni ale zjevne nez obvinenim, jinak by v tomto nikdo nepokracoval) a pote stoupne opet tlak na neplatice, protoze podanim TO vycerpali vsechny moznosti.

    I kdyby to bylo jinak, tak sama skutecnost, ze centrala-podvod popichuje, ale sama zustava v anonymite je zarazejici a „snahu“ vec nekam efektivne posunout jen zneduveryhodnuje.

  6. centrala-podvod@seznam.cz říká:

    Vážení spolupoškození,
    dovolte mi vám sdělit pár nových informací.

    Nejprve k vyšetřování: iniciativa měla značný ohlas a Policie již eviduje pár desítek podání. Také začala stahovat již dřívější podání ze všech koutů republiky (což jen dokazuje, že je více těch, co si myslí, že tato iniciativa není přitažená za vlasy). Osobně z toho mám velice dobrý pocit. Často se objevují i oznámení na Českou doménovou centrálu, které však nyní policie řešit skutečně nebude, protože v tomto řízení se hodlá zabývat jen Registrací internetových domén (leda by se našlo propojení). Nicméně je potřeba počítat s tím, že sběr dat může trvat řadu měsíců.
    Kdyžtak vidím některé pochybovačné připomínky, tak bych měl uvést:

    A) Znovu opakuji, že výsledek je skutečně nejistý. Pokud někdo nechce bojovat a radši chce zaplatit a nemít s případem nic společného, nechť tak učiní (připojit se k řízení lze samozřejmě i když zaplatíte). Přihlášených je dost a k ničemu nikoho nepopichujeme a rozhodně nikomu nic neslibujeme. Je to na svobodné vůli každého poškozeného (cítí-li se vůbec být poškozen).

    B) Reakce na: „Nikdo nebyl v tísní“ od PS – no tak pokud se necítíte být oklamán a nebyl na vás vyvíjen nátlak rozhodnout se urychleně bez možnosti získat další informace, tak samozřejmě chápu, že se necítíte být poškozen. V tom případě doporučuji se nepřipojovat. Otázkou je, co jste si od tohoto blogu sliboval jiného než boj proti této činnosti.

    C) Reakce na „– s policii se opravdu nejde dohodnout na mistni prislusnosti ci komisari“ od PS – již minule jsem psal, že toto bylo dohodnuto a uvedl jsem kontakt na vyšetřovatele. Připomínku nechápu.

    D) Reakce na podezření Petry Vaňkové, že máme něco společného s Regidem: Na to se nedá opravdu říci nic jiného, než je to velice hloupý komentář. Jestli tento blog čte někdo z Regidu a já věřím, že ano, tak se musel usmát pod vousy. Ano, Regid je tak kulišácký, že sám na sebe podává trestní oznámení , aby tak mohl vyvíjet tlak na neplatiče, které beztak prostřednictvím jiné společnosti žaluje. Absolutně nechápu, jak si někdo může myslet, že by se tím dalo ze strany Regidu něčeho dosáhnout. Nicméně pisatelka mi připomněla jednu věc. Nedivil bych se, kdyby Regid pod nějakým pseudonymem do blogu vstoupil a klidně celou iniciativu označil za podvod. Docela bych to čekal.
    pokračování dále…

  7. centrala-podvod@seznam.cz říká:

    …. pokračování předchozího komentáře:
    E) Anonymita: Řekněme, že nemám dvakrát velký zájem, aby mé jméno bylo v souvislosti s tímto blogem na webu indexováno internetovými prohlížeči. V každém případě mohu konstatovat, že každému kdo mne požádal o radu nebo se připojil k řízení a napsal mi na centrala-podvod@seznam.cz jsem sebe i společnost, kterou zastupuji, v e-mailu představil.

    My po nikom nic nechceme, jen nabízíme a nikoho do ničeho nenutíme. Připojení je skutečně projevem svobodné vůle a musím konstatovat, že už je připojených dost. Teď bude ještě záležet na státním zastupitelství. Pokud nám nevěříte, naši výzvu, prosím, ignorujte.

    F) Ještě jednou bych se rád vrátil k reakci Petry Vaňkové o „přitaženosti za vlasy“. Nevím, zda-li jste právnička, nicméně případ jsme si s kolegou prošli a musím konstatovat, že jinou cestu nevidíme. Doporučuji přečíst si komentář JUDr. Aujezdského v tomto zcela jasném článku:
    http://www.lupa.cz/clanky/ceska-domenova-centrala-obvolava-s-nabidkou/
    To je naprosto zásadní a zcela se s tímto právním názorem ztotožňujeme. Kéž by se někomu podařilo nahrát si celou konverzaci i se lživým úvodem.

    pokračování dále …

  8. Petra Vaňková říká:

    Dobre vysvetleni. Pokud je ale pravda co pisete, proc takovou „velkou vec“ resi jen „mistni oddeleni“?

    Nejsem samozrejme zadna zkusena poskozena, nicmene kdyby to opravdu byla velka vec, nedelala by na tom kriminalka (SKPV)?

    Jinak ten clanek, na nez odkazujete je zrejme z pocatku, kdy jeste bylo malo informaci, coz se bohuzel projevilo i na obsahu. Od te doby byly napsany i fundovanejsi. Ze by zase nejaka mala domu? Navic informace v clanku zcela vylucuji pravdepodobnost, ze regid cte tento web…

  9. centrala-podvod@seznam.cz říká:

    Koukám, že paní Vaňková stihla ještě jednu reakci, takže ještě krátce: aby to byla velká věc, tak se musí její rozsah teprve ukázat. Proto také nabízíme ostatním možnost se připojit. Hranici výše škody definuje trestní zákoník v §138, odst. 1. Podle mého názoru se ve skutečnosti jedná o škodu velkého rozsahu (nad 5 mil. Kč), na to je však potřeba shromáždit velké množství poškozených. Samozřejmě, že je žádoucí, aby na tom dělal OHK SKPV z krajského ředitelství, ale tam ještě nejsme.

    Děkuji za pozornost a omlouvám se značně dlouhý příspěvek. Myslím, že teď se pár měsíců žádná změna neodehraje. Policie potřebuje čas zpracovat všechny podněty. Omlouvám se, že už asi nebudu dále reagovat než za pár měsíců, ale jednak mi přijde, že už jsem tento blog zahltil svými řečmi dostatečně a jednak jsem již řekl vše, co jsem chtěl a bylo by to již jen opakování. Vše se lze dočíst v již uvedených příspěvcích.

    Přeji tedy všem krásné svátky, hlavně Petře Vaňkové, která se na mne doufám nezlobí a držme si palce.

  10. Pavel svoboda říká:

    Myslim ze namisto boje s reg. Int. Dom. tu bojujeme spise mezi sebou :(

    Jinak jsem volal na to cislo, mluvil jsem s vedoucim, npor. Plivou, sdelil mi, ze se samozrejme prohlasit muzu, ale zatim je to dost predcasne.

    Predevsim po tel. moc rikat samozrejme nechtel, ale naznacil ze ma rozsudky soudu, ktere uplatneny narok priznaly a samozrejme resi zda ten prvotni impuls podvod je ci neni. Neznelo to nijak akcne….

  11. Daniela Rychtářová říká:

    Dnes nam prislo z policie OO Prerov, KRPM-123835-13/čj-2012 vyjadreni ze v jednani Registrace internetovych domen neni spatren ani trestny cin ani prestupek.

    Naopak po vyjadreni ze strany altea europe probiha nyni proverovani, zda-li jsme se trestnim oznamenim nedopustili pomluvy a zda-li se ucelove nevyhybame uhrade sjednaneho zavazku… Hruza.

  12. Radek Rychtar říká:

    Jste vsichni zoufalci:

    – nejen ze se vam pri posuzovani „nabidky“ s cenou lehce predrazenou nerozsviti „cervene svetylko“ v hlave ale
    – svoje pochybeni namisto racionalniho pouceni „povysujete“ na hromadny plac s ostatnimi podobnymi jednoduchymi jedinci a sve financni naklady navysujete o dalsi casove a nervove. .

    Opravdu nekoho tato diskuse posunula nekam dal ze samotna podvodna zkusenost?

    A kecy o zalobach a hromadnych zalobach kvuli 2-3 tisicum maji vzdycky ty nejvetsi socky, kteri nemaji poneti o tom kolik takovy spor stoji, kdo a jak na nem vydelava (napaleny hlupak asi obtizne, ze??), jaka je ci odpovednost a jak se da pred pripadnym odsuzujicim rozsudkem (vy)klickovat. Jiz chyby jen chudakovo zvolani ze „pujde klidne i do strasburku“. Bezte tam vsichni a nejlepe vsichni at ma zustavajici spolecnost nadeji na navyseni prumerneho iq.

  13. Jiří R. říká:

    Dobrý den,

    dnes se nám v naší firmě stalo totéž. Stihl jsem ale udané domény následně zaregistrovat jinde. Mění to na věci něco? Někde jsem se dočetl, že smlouva takto nenabyde platnosti.

  14. centrala-podvod@seznam.cz říká:

    Dobrý den,
    oznamuji, že věc byla postoupena na hospodářskou kriminálku. V současné době věc prověřuje POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY, Obvodní ředitelství policie Praha IV, Služba kriminální policie a vyšetřování, 3. oddělení hospodářské kriminality, U Plynárny 2, 14504 Praha 4 pod Č.j.:ORIV-62257/TČ-2012-001493, nprap. MIRVALD Patrik, email skpvhkp4@mvcr.cz

  15. Nikdo říká:

    Takze z velke superakce jednoho anonyma je nakonec tuctovy pripad pro obycejnou kriminalku. Napr. i ja se prihlasil dle super“rady“ a dodnes se mi neozval nikdo – pry se nejprve snazi dostat ty nahravky a nikdo jim je pry nechce dat. Akcni postup…

  16. centrala-podvod@seznam.cz říká:

    Vážení spolupoškození,
    na základě jednání s Policií ČR opravuji postup, kterak se přihlásit do řešené věci. Ten byste měli uplatnit, chcete-li získat v této věci status poškozeného a zároveň, chcete-li, aby vše proběhlo co nejrychleji.
    Ideální je podat trestní oznámení (resp. žádost o získání statutu poškozeného ve věci podvodného jednání při obchodování s internetovými doménami) přímo na místním pracovišti PČR ve vašem obvodě. Tam vás rovnou vyslechnou a hlavně nechají podepsat formulář „Poučení poškozeného v trestním řízení“. Zásadní je uvést, že oznámení je součástí věci č.j. ORIV-62257/TČ-2012-001493, kterou řeší nprap. Patrik Mirvald, kterému by oznámení mělo být postoupeno.
    Samozřejmě stále je možné postupovat tak, že napíšete e-mail přímo na skpvhkp4@mvcr.cz, nicméně v této fázi věci stejně musíte být dovyslechnuti a musíte podepsat poučení , takže e-mail bude zpracován, ale váš případ bude stejně předán na místní pracoviště pro dovyslechnutí. Výše uvedený způsob tedy celou věc urychlí.

    Ještě jedno upozornění: pokud píšete e-mail na skpvhkp4@mvcr.cz, identifikujte se řádně pomocí IČ (IČO).

    Pomohlo by nám velice, kdyby některý z poškozených měl celý průběh hovoru nahrán (ne jen část, kterou poskytuje Regid). Pokud byste byli držiteli takové nahrávky, určitě to, prosím, sdělte Policii.

    Děkuji za spolupráci

  17. Vilém Sládek říká:

    O české doménové centrále potřetí, chtělo by se říci. Včera byla v Událostech České televize odvysílána reportáž (čas 17:00) věnovaná “výhodným” nabídkám domén, opět. Tentokrát telefony nezvoní na stolech majitelů firem, ale na úřadech měst a obcí. Rádi bychom tímto upozornili na aktivity, které nemají se slušným a dobře myšleným chováním nic společného.

  18. Vítek říká:

    Ano, tez jsem reportaz videl. Zaujaly me 2 postrehy:

    1. Skoda 1/2 milionu, pry se hlasi dalsi, nicmene toto je tak maximalne na podminku a vysvetluje to, proc to resi obycejna kriminalka a ne nekdo „vic“ jak tu nekdo jiz psal.

    2. Ze pry policie nema zadne dukazy, nebot nema nahravky prvotnich rozhovoru. Copak to nestaci ze tu vsichni tvrdime to same?!

    Umel by mi nekdo pls vysvetlit, co ta neexistence nahravek pro dane trestni rizeni znamena? dekuji.

  19. Richard Vanek říká:

    Jestli ono by nepomohlo zjistit strujce (Zeby pan Lavicka?) a zkusit si to s nim vyrikat osobne. Samozrejme nenavrhuji zadne nasili, to urcite neeeeee.

  20. Vítek říká:

    Pan Petr Dobes, advokat ENWC resp. TaylorWessing enwc, se ke kauze podrobne vyjadril na serveru podnikatel.cz. Zde tvrdi, ze trestni oznameni nema smysl a doporucuje spise podat zalobu pro nekalou soutez, kdy vitezstvi v takovem sporu by kazde jednotlive firme pomohlo u soudu, nebot nyni udajne celi dukaznim potizim.

    Jiz to nekdo zkusil?

  21. centrala-podvod@seznam.cz říká:

    Vážení spolupoškození,
    před pár dny jsme obdrželi usnesení Policie ČR, která danou věc odložila pro nenaplnění skutkové podstaty trestného činu. Mimo jiné usnesení obsahuje informaci, že je v podstatě neprokazatelné, že by společnost Registrace internetových domén užila lži při prodeji domén (tj. že domény chce registrovat třetí subjekt s cílem vás poškodit).
    Do trestní věci se zapojilo 86 společností a celková škoda mírně přesáhla 1,5 mil. Kč. Někteří poškození podali oznámení zcela samostatně bez návaznosti na naši aktivitu a věci byly sloučeny. Odhadujeme, že skutečný počet poškozených může být až 10x vyšší.
    V návaznosti na tuto skutečnost nezbývá než přiznat porážku a prohlásit, že nelze prokázat, že by došlo k trestnému činu a tudíž k trestnému činu nedošlo. Je nám líto těch, které jsme zklamali a musíme přisvědčit pochybovačům v tomto blogu – měli jste pravdu. I tak je naše společnost rozhodnuta dobrovolně za službu nezaplatit, bojovat dále v civilním řízení až do exekuce.
    E-mailová adresa centrala-podvod@seznam.cz pomalu pozbývá smyslu a bude během příštího měsíce zrušena.

    Děkujeme za pochopení a tímto se omlouváme všem zúčastněným.

  22. Pavel říká:

    ahoj všem,

    pozor, už je to tu zase, tentokrát pan Aleš Valenta, tel. 212244070. Dnes obvolávají firmy v MS kraji a nabízejí předražené domény (efekt čas.nátlaku). Poté, co oznamuji, že hovor nahráváme, tak je z ničeho nic ukončen…..

  23. Olin říká:

    Tak jsem 27.2. naletěl, všechno odsouhlasil, už mám doma fakturu a aktivně komunikuju s právníkem jak z toho ven. Co jsem četl komentáře všechny jsou staršího data. Dostal se z toho teď někdy někdo?

    • Jaroslava říká:

      dobrý den, bohužel jsem takhle naletěla firmě http://www.regid.cz, a to jsem jednala v dobré víře za svého zaměstnavatele, když mi paní nastínila,jak naši firmu chce někdo poškodit, protože požádal o registraci domén znějící na naše obchodní jméno. Docela mne i mého nadřízeného zmanipulovala, že jsem měli obavu, že nás chce někdo poškodit. V kanceláři jsem měla plno lidí, další hovor čekal na lince, byla jsem v časové tísni, chtěla jsem aby mi paní Kateřina Novotná zavolala za 15 minut, ale to se jí nehodilo, že už to bude tak na 2 minuty. Ve finále jsem jí odsouhlasila i to, že nelze od smlouvy odstoupit. Ale to jsem zjistila až ze zaslané nahrávky. Fakturu už máme a asi nezbyde než jí zaplatit. Takže pozor na firmu Registrace internetových domén s.r.o., Kubánské náměstí 1391/11, Praha 10

  24. Slovensko říká:

    Ja by som tiež potreboval pomocť v tejto veci.Už mi prišla predžalobná výzva z firmy Debian Collector Ltd. so sidlom firmy na SEYCHELLES. Takže jasný podvod, firmy si to posuvaju medzi sebou a ťažia z toho riadny balik. Je možne sa z toho vymotať? Diky

  25. Petr říká:

    Šmejdy s tím kvalitním zbožím, už vyřešili.Který z poslanců navrhl takový to, opět kvalitní zákon. Nechce se mi věřit že by to bylo neúmyslně.Tady v tom státě ruka ruku myje.A mezi těmi rukami zůstalo mých 20 litů.

    • Jaroslava říká:

      v našem státě by ještě hodně dlouho neměla být možnost uzavřít smlouvu takzvaně komunikací na dálku, protože na to doplatí ti slušní, je tu tolik šmejdů. kteří profitují neseriozním jednáním. po naší firmě také chtějí 20 tis., ale zatím to nezaplatíme a podáme trestní oznámení. Bohužel jsem tento blog objevila pozdě.

  26. Pavlína říká:

    I naše společnost se stala obětí. Dnes jsme obdrželi dopis od Debian Collector Ltd., které byla naše pohledávka postoupena, že trestní řízení vůči společnosti Registrace internetových domén – IČ 24755206 bylo odloženo, neboť trestný čin se nestal, a to i přesto, že hromadnou žalobu podalo 462 poškozených! Žádosti o poskytnutí tel.záznamu nám nebylo vyhověno. Každopádně to mají dobře ošetřené. Proto mě i zaráží, že jste paní Jaroslavo nahrávku dostala zároveň s fakturou, ale možná mají jiný postup než před 2 lety. Jít do dalšího soudního řízení asi nemá ani cenu, když policie smete ze stolu trestní oznámení od cca 500 poškozených.

  27. Michal říká:

    Nevíte, zda společnost Debian Collector Ltd. vůbec právně existuje? Viděl jste někdy někdo výpis z obchodního resjtříku potvrzený úřady? Nedaří se mi o totiž o této společnosti nic najít a to ani v elektronickém rejstříku společností republiky Seychelles (jiné společnosti se tam dají najít. Je tedy otázkou, zda se nejedná jen o papírovou společnost a další „psychologický tlak“ pana Rašky jak vymámit peníze…

    • Pavlína říká:

      Poslední dopis od p. Rašky – Debian Collector – IBC 104653 přišel bez razítka a vše vždy bylo odesláno z ČR.

    • Michala říká:

      Razitko byt nikde nemusi, rovnez neni duvod, aby debian posilal neco ze zahranici. Naopak me zarazi, ze dopisy registrace internetovych domen odchazi z cr.

      To pavlina: tedy vam nespravne rekli, ze nekdo chce nejakou domenu (coz mohla byt pravda – treba ji chtel kolega volajici slecny :)) a pak uz jste se svobodne rozhodla zda si tu domenu za predem danou venu koupite. Kdejaka reklama a politici z vas delaji daleko vetsi blazny…

    • Pavlina říká:

      Michale, to bylo jen info pro vás, vím, že razítko být nemusí, ale většina firem razítka k podpisům dává. …. Tím pádem kolega oné slečny má asi zájem o všechny domény co existují :o) Prostě je to levárna a x-stovek žalob to jen potvrzuje.

    • Pavlina říká:

      P.S. já s nimi nemluvila, tudíž ani nevím, zda vůbec nějakou cenu oznámili. A jak jsem uvedla, záznam hovoru nám odmítli poskytnout.

    • Michala říká:

      Jasne, je to hnusne. Stejne jako ruzni smejdi na predvadeckach, otravni prodejci podomni nebo u metra…

      Ale kdyz uz jsem to koupila tak jsem to koupila. Lepsi asi zaplatit hned a mit klid nez platit advokata, aby me u soudu zastupoval tj. celou vec jen natahoval a fakturoval – navic vetsinou posle jen koncipienta…:((…a kdyz prohraju tak je z dluhu maleho hned docela velky..a to uz nestoji za to. Nechtela jsem je zivit vic nez uz s ohledem na jiz uzavrenou smlouvu musim..

  28. Petr říká:

    Dobry den,

    Ja nechapu proc se vsichni tak certite.

    Ano, nabidli Vam neco co vazne nechcete a nepotrebujete, ale ruku na srdce – nerekli jste nahodou (take) „ano, uzaviram smlouvu“ a nezavazalu jste se zaplatit nejake penize?

    A ted se divite, ze Vam policie nemuze pomoci a proto jsou vsichni hned smejdi?

    Ano udelali jsme (i ja) chybu, ale zaplatim nyni mene, abych nemusel pozdeji platit vice. Predstava, ze na me zbrklosti vydela jeste advokat me desi…

    Mimochodem ta spolecnost Debian Collectorexistuje, na webu se daji najit soudni rozsudky, jde ale o jine pripady (smenky, pry stovky az tisice) takze je jasne ze svoji existenci bez potizi soudu na zacatku rizeni prokazali a ze se soudu asi fakt neboji resp. se tim naopak luxusne zivi.

    • Pavlína říká:

      Jde spíše o to, že na základě jakéhosi telefonátu přijdete o x-tisíc. Nám ani záznam telefonátu nebyl poskytnut. Lžou lidem a pod nátlakem se je snaží k něčemu přinutit. Stovky lidí je zažalovali a jim to prochází dál???? Když vám někdo bude něco tvrdit a vy pak zjistíte, že lže, a že vás to stálo x-tisíc, také z toho nebudete přeci nadšený a budete se chtít bránit. Za blbost se sice platí, ale když kvůli lživým informacím někdo vesele okrádá lidi a firmy, tak to by přeci měl někdo zarazit ne? Jen si spočítejte, na kolik milionů si jen tak přišel. A už vůbec nechápu, jak někdo může tuhle práci vůbec dělat, myslím tím ony slečny telefonistky, které lžou a lžou a lžou a okrádají tím poctivé firmy a lidi. A policie a stát se tomu jen vysměje.

  29. X říká:

    Dobrý den,
    máme obdobné zkušenosti z 30.5.2014.
    S pozdravem

  30. Tomas říká:

    Dobrý den,

    25.5.2014 jsem obdržel telefonát z čísla 212244062 nejspíše z České doménové centrály.

    Naše společnost AAAAA, spol. s r.o. má registrovanou doménu aaaaa.cz. Paní říkala,že nějaká nejmenovaná firma si chce u nich zaregistrovat doménu aaaaaspolsro.cz, která má ve svém názvu přesný název naší společnosti a jesli nám to vadí můžeme si tuto novou doménu zaregistrovat u ní.

    POZOR – Jeto podvod, jeto jen snaha o získání peněz od nás.

    Pokud máte zájem o název domény podobný vaší firmě, doporučuji aby jste si u svého registrátora domény objednali další registraci domény. Je to lacinější a vyloučíte případnou spekulaci s názvem domény.

    Přeji pěklný den.

    • dushko říká:

      ešte by som doplnil, že aj u hostingových firiem si treba dať pozor na nekalé konanie a preveriť, či ide o prenájom domény alebo o sprostredkovanie kúpy.
      Aký je rozdiel? V podstate aj kúpa je prenájom, ale cznic platíte za doménu rovným spôsobom, kým webhostingové firmy si doménu zaregistrujú na svoje meno a Vám ju len ďalej prenajímajú. A skúste svoj „seriózny“ webhosting požiadať o odpredaj domény, ktorej odhadovaná hodnota je napr. 10000€. Neuváženým rozhodnutím ste potom odkázaní, aby ste roky živili nejakého prostredníka.
      Samozrejme pracovníci webhostingu pre styk so zákazníkom sa vždy budú tváriť, že nerozumejú otázke, ale jasne sa treba opýtať, kto sa stáva registrovaným vlastníkom (pokiaľ vám pracovník stále „nerozumí“, potom si predstavte riešenie akýchkoľvek ďalších ťažkostí v budúcnosti). Prípadne aj zo zmluvy často vyplynie, že si objednávate „pronájem“, resp. „pověřujete“ firmu XY, aby za týmto účelom registrovala doménu pod vami vybraný názov.
      Celkovo, príde mi ako český ľudový folklór „zamlčovat a mlžit“. U českého e-shopu je tiež už neskutočný customer service, ak zavolajú, že „váš produkt v černé barvě nemáme, můžeme vám zaslat ale stejný produkt v bílé“, oni ho rovno pošlú, spoliehajúc sa na to, že zákazník sa s tým zmieri! Kľudne pošlú aj lacnejší produkt podobného typu, navyše v inej farbe a to bez telefonátu, bez mejlu, následne nulové jednanie. Keď toto sú podľa českých meradiel seriózne firmy, tak aké asi môžu byť tie neseriózne…?!
      Nechcem tu riešiť rozbroje typu CZ vs SK, ale fakt je mi ľúto, na čo všetko si musí bežný spotrebiteľ v Čechách dávať pozor. O firmách nehovoriac (keďže spotrebiteľov aspoň chráni Česká národná banka, ktorá na rozdiel od tej slovenskej je kompetentná a funkčná a tiež viacstupňové súdnictvo s oveľa väčšou praxou vo veciach spotrebiteľských) !

  31. pavel říká:

    Dobrý den, také jsme se stali obětí tohoto podvodu. Konkrétně od firmy
    Registrace internetových domén s. r. o., Kubánské náměstí 1391/11, 101 00 Praha 10 – Vinohrady, IČ: 24755206, DIČ: CZ24755206, Tel.: 222 363 105
    Webová stránka: regid.cz, Fax: 222364047, Mail: info@regid.cz
    Konkrétně se paní představila jako Alena Tichá. Nabídla nám několik internetových domén s tím, že jeden náš regionální konkurent si je chce zaregistrovat. Vzhledem k tomu, že se mezi nimi nacházela i jedna doména, kterou jsme zvažovali v souvislosti se změnou ve firmě pořídit, tak jsme jim to taktéž odsouhlasili. Po příchodu faktury se nám něco nezdálo, tak jsme začali hledat a dopátrali se až sem. Jde o to, že nám byla nabídnuta doména pod zjevně lživým tvrzením. Ale jak to dokázat?? Naše právní kancelář, nám řekla že nemáme fakturu platit, že takováto telefonické sjednání je nesmysl.

    • Ivana Šaleová říká:

      Dobrý den, řeším tuto situaci nyní, též jsem klientovi poradila, aby fakturu neplatil. Psali jste sem v červnu – jak se prosím vyvíjelo dál? Stornovali Vám fakturu? Děkuji, IŠ

  32. Pavel říká:

    Coz o to, nejak to mozna i prokazete, otazka je, zda vam to u soudu pomuze – dle zakona neni omyl v pohnutce relevantni (v drivejsich rozsudcich takto soudy arumentuji).

    Dalsi problem je, ze vas nakonec zazaluje kdosi ze seyschel – takze s zalobou bezite k pravnikovi a jeho zaloha bude ca takova, jako je zalovana castka. A pak jej jiz jen platite a platite.. A kdyz prohrajete tak musite hradit cely dluh, soud a tez toho jejich advokata…

  33. Václav říká:

    Dobrý den,
    Jsem další který naletěl. Na pohádku o subjektu, který si chce zaregistrovat naší doménu XY s koncovkou com a org, kterou vlastníme s koncovkou cz a eu. údajně nám může hrozit že na ně dá nevhodný obsah a nebo nám bude blokovat naše cz a eu doménu ve vyhledávačích.Když si tyto dvě domény u nich zaregistruji mohou pro nás blokovat i ostatní domény info. name. biz. net.
    Bohužel jsem ve spěchu podlehl obavám o zneužití a řekl ANO. Cca po minutě mi to docvaklo a volám mého administrátora a rozběhl se boj s časem. Do 8 minut byly domény org. com. info. name. biz. net. zaregystrovány a zaplaceny kartou. Bohužel po 15 minutách nám bylo zděleno že org. a com. již zaregistroval někdo jiný. A za dalších 15 min byla v e-mailu faktura na cca 10 000,- Kč od Registrace internetových domén s. r. o. Až teď zjišťuji na netu jaká je to aféra, tak ať další nenaletí.
    Když to tady čtu, tak nevím zda zaplatit či ne. Advokát říka neplatit, ale zatím netuší přesně o co jde. Tak Babo raď ?

  34. M říká:

    Dobrý den,
    bohužel jsme zřejmě další případ „výhodného nákupu“ předražených domén od společnosti:
    Registrace internetových domén s. r. o., Kubánské náměstí 1391/11, 101 00 Praha 10 – Vinohrady, IČ: 24755206, DIČ: CZ24755206, Tel.: 222 363 105 Webová stránka: regid.cz, Fax: 222364047, Mail: info@regid.cz.
    Scénář totožný, jako stovky dřívějších… Ujednáno zástupcem firmy po telefonu během jízdy v autě – shon, stres atd. Neznalost problému a běžné ceny domén nemusím zmiňovat…
    Od 3.7. jsme ve fázi splatnosti faktury 5*3999=19995 bez DPH.
    Co dál?! Jak postupujete Vy!?

    • Ivana Šaleová říká:

      Dobrý den, zaplatili jste tu fakturu? Řeším to nyní, faktura vystavená včera, poradila jsem klientovi ať nic neplatí a trvám na tom, aby firma Registrace internetových domén fakturu stornovala právě z důvodu, že vyvíjeli nátlak a uvedli nás do časové tísně tím, jak tvrdili, že nám někdo doménu „vyfoukne“. Nechci v takové situaci podlehnout dalšímu tlaku a nechat fakturu zaplatit, když všichni vidí, že se jedná o podvodné jednání. Copak má člověk v ČR dobrovolně poslat peníze podvodníkovi, když jsme podvod odhalili tak záhy? To snad ne.

  35. Petra říká:

    My jsme zaplatili az v soudnim rizeni, pote co soudce sdelil svuj „pravni nazor“.

    Zalobce (zahranicni firma) velkoryse nabidla odpusteni soudniho poplatku. Jejich pravnika jsme ale platit museli.

    Alespon to jiz mame za sebou…

  36. Dana říká:

    V zasade je to skutecne situace, z niz se da vyklouznout jen zaplacenim, nebot zavazek existuje, protoze kazdy si neco objednal.

    Nahravky zjevne zadne „podpultove nabidky“ neobsahuji, a tak by zalovany musel tvrdit, ze byl podveden jako spousta jinych, kteri by to ale museli chodit k soudu dosvedcit, coz chce mit ty kontakty, ale i nejake volne penize a hlavne cas, spoustu casu. Nadto nevim, zda jednani registrace int. domen je skutecne protipravni resp. zda i pripadne prokazani „nabidek“ by toto melo vliv na platnost smlouvy.

    Myslim si, ze tvrzeni „na ceste ve spechu“ je zcela jiste pravne marne. Vlastne to tu zazniva nekolikrat, coz je vsak take podezrele.. Tedy bych setrvala bud u zaplaceni nebo u tvrzeni o podvodu a dale bych to nerozmelnovala „stresem“ apod.

  37. Ivana Šaleová říká:

    Může prosím někdo poradit z právního pohledu? Naštěstí se nám podařilo včas zjistit, že je to podvod, takže faktura není zaplacená. Případ je z tohoto týdne. Tel.č. 212243091 p. Krůlová – mluvila s mým klientem a byla odkázaná na mě. Jelikož jsem předpokládala, že mi nabízí doménu v řádné ceně, odsouhlasila jsem si, že tedy objednáme. Jenže paní trvala na tom, že musí mluvit s jednatelem společnosti. Jelikož pracuji pro klienta externě, už nevím, co ta ženská klientovi do telefonu navykládala. Já osobně bych nikdy s takovou nabídkou nesouhlasila. Fakturu jsme zatím nezaplatili a žádám společnost Registrace internetových domén o okamžité stornování. Namítli, že jsme se vzdali možnosti odstoupit od smlouvy. Jednání bylo nanejvýš podvodné a nátlakové a taková smlouva je uzavřena v tísni a za nápadně nevýhodných podmínek, když nedají člověku návrh smlouvy a objednávky písemně ani čas na rozmyšlenou. Trvám na stornování a odmítám fakturu nechat proplatit, když vím, že se jedná o podvodné, vyděračské a nátlakové jednání. Je zde nějaký právník, který poradí, jak postupovat, když fakturu odmítneme zaplatit? Jak je možné, že takový subjekt existuje už roku 2009?

  38. Zuzana říká:

    Prosím o radu, nevím jestli mám fakturu platit!!!
    Hned ten den jsem posílala odstoupení od smlouvy a dosud se nikdo neozval. Fakturu máme splatnou tento pátek 12.09.

    • Gabča říká:

      My jsme také naletěli, a rovněž jsme ještě ten den zaslali dopor. dopis o stornu faktury a o odhalení jejich podvodu. Jak jste dopadli?
      Zaplatili jste, nebo jak se to dále vyvíjelo? Vzali na vědomí a stornovali?
      Díky za odpověď.

  39. Dana říká:

    Kdyz je smlouva uzavrena tak ji nemuzete vypovedet ci od ni odstoupit bez jejich souhlasu, ktery Vam samozrejme nedaji

    Bohuzel tvrzeni o tisni se tezko prokazuje kdekoliv, ale u soudu lze toto namitat jen ve spotrebitelskych vecech – tedy nikoliv v obchodnich.

    Ja bych pockala az to postoupi na ALTEA EUROPE – maji takovy postup, ze vas nejprve vyzvou, pak nabidnou slevu v ramci mimosoudniho vyrovnani. Kdyz v tomto bode zaplatite tak je klid, kdyz ne tak to po nekolika mesicich daji k soudu… Vysledky soudnich rizeni tu jiz nekolik lidi publikovalo…

  40. Zuzana říká:

    Dano, děkuji moc za vaši odpověď.
    Až to postoupí ALTEA EUROPE nebude to větší částka než na faktuře???
    Vy víte, že to bude určitě míň???
    Moc děkuji.

  41. Dana říká:

    Vic nez na fakture to bude jen az podaji zalobu. To muzete bud zaplatit nebo se soudit. Soudit se znamena zaplatit advokata a doufat ze vyhraje – pokud vyhraje (coz by tady uz davno bylo) tak zaplatite jen ty vylohy na advokata (oni vam je nedaji ani v exekuci), pokud prohrajete pak uz je to drahe hodne: jistina, uroky, vas advokat, jejich advokat, soudni vylohy a kdyz nezaplatite vcas tak jeste exekutor…

  42. Pavel říká:

    Nas stala zaloba vice nez byla zalovana castka. Je to neuveritelny pravni zmatek, protoze ustavni soud zrusil pausalni odmenu pro viteze (kazdy od zacatku vedel, kolik ho bude stat prohra). Myslel jsem, ze je tim situace „lepsi“, zjistil jsem vsak, ze nyni vitez bere penize za kazdy ukon tj. ve vysledku to stalo asi 2,7x vic nez kolik by byla puvodni pausalni odmena pro advokata zalobce.

    A to jsme neste platili naseho advokata..

    A jeste jsme se nemohli ani odvolat (dluh byl skoro deset tisic).

    :-(((((((((

  43. Vladimír Kalina říká:

    Registrace internetových domén s.r.o. – pokračování po roce.

    26.11.2013 byla mým klientem a jednatelem společnosti uzavřená smlouva na registraci celkem pěti doménových jmen (TLD eu, info, mobi, net, biz), samozřejmě telefonicky a „pod tlakem“, jako ve výše uvedených případech. Doporučil jsem mu tehdy zaplatit a brát to jako ponaučení (za cca 25.000,- Kč). V té době ještě byla funkční doména regid.cz a webová prezentace obsahovala „Všeobecné obchodní podmínky“, které říkaly, že v následujícím kalendářním roce dojde k automatickému prodloužení platnosti registrovaných doménových jmen, je však možné učinit výpověď smlouvy ne dříve a ne později, než 6 týdnů před datem expirace (výročím registrace). Nastavil jsem si na toto datum (tedy 15.10.2014) v kalendáři mobilního telefonu upozornění a se svým klientem zpracoval písemnou výpověď této smlouvy. Tuto jsme se pokusili odeslat několika způsoby současně – doporučeným dopisem prostřednictvím České pošty, emailem na info@regid.cz a datovou schránkou. Doporučený dopis se nevrátil (byl tedy pravděpodobně převzat), email se naopak vrátil jako nedoručitelný a funkční datovou schránku subjektu se nepodařilo dohledat. Jaké však bylo překvapení, když 22.10.2014 dorazila poštou (nikoliv emailem jako v případě ukvapené registrace v listopadu 2013) faktura, tedy daňový doklad, se splatností 21.10.2014, vystavená 7.10.2014! Z razítka na obálce je patrné, že se předmětná společnost odeslala obálku až 21.10.2014, tedy v den splatnosti faktury. Domnívám se, že datum vystavení dokladu byl záměrně antedatován jako reakce na došlou výpověď a bylo tak zajištěno vynucené prolongování smluvního vztahu. Má rada klientovi zní zaplatit, ale v takovém případě bude ona výpověď moci být vnímána jako neplatná, neboť bylo zaplaceno. V případě, že nezaplatí, pak bude poukazováno na fakt, že svou výpověď doručil až po vystavení faktury a tedy že nasmlouvané služby nevypověděl včas… Mám dotaz, zda někomu z postižených již dorazil daňový doklad k prodloužení registrace na další rok a pokud ano, s jakým předstihem před výročím registrace/expirace? Protože se v tomto konkrétním případě jedná (pouze) o částku 3.600,- Kč, obávám se, že byť prokázané pochybení, s rozpory v datu vystavení/splatnosti/odeslání/doručení, nebude mít charakter trestného činu, ale pouze přestupku, který navíc ze strany společnosti bude bagatelizován např. zapomnětlivostí asistentky, či jinou výmlouvou. Děkuji za informace, případně rady a doufám, že se snad podaří tyto lumpy poslat do pekla, kam samozřejmě patří.

  44. Jana říká:

    Dnes mi volala paní z firmy Registrace internetových domén se stejnou „báchorkou“. Pro tentokrát se mi podařilo nenaletět. Při hledání informací jsem se dostala k této diskuzi a považuji za rozumné upozornit, že firma v činnosti (výše popsané) pokračuje.

  45. Petr říká:

    email co poslou, kdyz clovek chce stornovat fakturu:

    Vážený pane Xxxx,

    konzultovala jsem Vaší žádost o zrušení registrace domén s mým nadřízeným.
    Bohužel nemůžeme Vaší žádosti vyhovět, protože registrace byla provedena na podkladě platně uzavřené smlouvy ze dne 7. 5. 2014. Dovoluji si Vás upozornit na skutečnost, že se nejedná o spotřebitelský vztah, ale o smluvní vztah mezi podnikateli, přičemž si smluvní strany v předmětné smlouvě výslovně ujednaly nemožnost odstoupení od smlouvy. Se všemi podmínkami jste byli řádně seznámeni, a to i včetně nemožnosti odstoupit od uzavřené smlouvy a s těmito jste souhlasili. Smlouva o registraci internetových domén tak byla platně uzavřena a stala se účinnou. Na základě této smlouvy, která je Vám na vyžádání k dispozici, Vám z naší strany bylo poskytnuto plnění, a to provedení registrace příslušných internetových domén. Registrací internetových domén Vám tedy vznikla povinnost nám uhradit sjednanou cenu za provedenou registraci. Smlouva o registraci internetových domén byla sjednána na dobu určitou, a to na jeden rok.
    Expirace vašich domén bude dne 7. 5. 2015, jestliže si po tomto datu nebudete přát domény déle vlastnit, tak nebudeme registraci obnovovat.
    Do této doby, Vám zůstávají domény samozřejmě registrovány pro Vaši společnost, s funkčním přesměrováním na domovské stránky.

    S přátelským pozdravem
    Alena Tichá

    Registrace internetových domén s. r. o.
    Kubánské náměstí 1391/11
    100 00 Praha 10 – Vinohrady
    IČ: 24755206
    DIČ: CZ 24755206
    Tel.: 222 363 105
    Webová stránka: regid.cz
    Fax: 222364047
    Mail: info@regid.cz

    Není zde žádná zmínka o výpovědi 6 týdnů, smlouva je prý vázaná na dobu určitou tzn 1 rok tak jak to tedy je????

  46. Petr říká:

    Web jim nefunguje, technická podpora tím pádem také ne, upozornění na expiraci nedorazilo, není to náhodou porušení obchodních podmínek?

  47. Valerie říká:

    Registrace internetových domén s.r.o
    Také jsme naletěli,
    asi 8 měsíců zpátky, jeden z naších zaměstnanců po konzultaci ze šéfem odsouhlasil registraci a zprovoznění pěti domén pro naši společnost. Ale co je zajímavé, u telefonního hovoru ze strany naše firmy bylo více lidí, telefonát byl dán na hlasitý poslech a všechny slyšeli, že částka cca +- 4000Kč měla být za všechny pět domén, nikdy od paní na druhé straně nezaznělo, že částka bude za každou doménu zvlášť , teda celkem přes 20.000Kč. Ihned druhy den jsme marně zkoušeli přes nové domény připojit ke své domovské stránce, jak nám bylo řečeno a co mělo být také podstatou smluvené dohody, tj. ne jen registrace ale i funkční přesměrování na domovské stránky.
    Tentýž den, jsme emailem upozornili dotyčnou paní Alenu Tichou, že ve faktuře je chyba, a že slíbené služby neodpovídají skutečné dohodě – žádná odpověď, Psali jsme doporučený dopis firmě, s upozorněním na nedodržení smluvených podmínek a urgenci opravy faktury ale dopis se nám vrátil jako nedoručený. Teď jsme dostali dopis od inkasní agentury, budeme to řešit tam, řeší to náš právní zástupce ale podstatou všeho je, že nabízena služba nikdy nebyla zprovozněna tj. nedošlo k dodržení smluvených podmínek ani po emailové a písemné urgenci nápravy. Zajímalo by nás jestli dalším poškozeným aspoň slíbené přesměrování fungovalo ( které dokonce je uvedeno i jako jedná ze služeb ve faktuře)?
    Děkuji za zpětné komentáře

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..