O České doménové centrále podruhé

Společnosti Česká doménová centrála a jejím aktivitám se na stránkách tohoto blogu věnoval před časem kolega Martin Peterka. Protože je jeho text ale stále aktuální, možné ještě aktuálnější než byl prve, vracím se k „problému“ spojenému s podivným obchodováním s doménami ještě jednou.

Jestli jste neklikli na odkaz a text si už nepřečetli, tak je o tom, že je tu jedna společnost jménem Česká doménová centrála, která podniká způsobem, který by si řada z nás asi ani nedokázala představit. Její telefonisté volají do firem a jejich zástupcům namlouvají, že si musí co nejdříve jejich prostřednictvím objednat domény se stejným nebo podobným názvem společnosti s jinou koncovkou než s tou, kterou už mají, jinak to brzy udělá někdo jiný. Ten někdo jiný si na tyto domény právě teď brousí zuby a pokud se zástupce firmy s používanou doménovou koncovkou nerozhodne co nejdříve, stane se s největší pravděpodobností, že ho někdo předběhne, domény zaplatí a majitel domény s už zaregistrovanou koncovkou bude mít najednou problém.

Tady bych skončil a konečně se dostal k tomu, proč o tom píšu teď já. Článek kolegy Peterky jste si mohli poprvé přečíst 5. května, tedy více než devět měsíců zpátky. Jak to už bývá, zanedlouho po jeho vydání se objevily první komentáře a potom další a další; většinou se zkušenostmi s touto společností. Co je ale zajímavé na celé té věci, že počet příspěvků pod textem kolegy Peterky i po těch devíti měsících roste a roste. Co to znamená? Podle všeho je společnost Česká doménová centrála stále aktivní a na lep jí sedají další a další majitelé domén, kteří uvěří tomu, co jim zaměstnanci „obchodníků z doménami“ vnutí.

Věřím, že i díky fóru, popsaným zkušenostem a reportáži České televize, začne dalších komentářů přeci jen ubývat. Že bude stále měně a méně těch, kteří „naletí“ telefonistům a řečem o registraci domén, jejichž cena se oproti té skutečné liší mnohdy až desetinásobně.

Aktualizace, 22. 4. 2013:

O české doménové centrále potřetí, chtělo by se říci. Včera byla v Událostech České televize odvysílána reportáž (čas 17:00) věnovaná „výhodným“ nabídkám domén, opět. Tentokrát telefony nezvoní na stolech majitelů firem, ale na úřadech měst a obcí. Rádi bychom tímto upozornili na aktivity, které nemají se slušným a dobře myšleným chováním nic společného.

Aktualizace, 1. dubna 2015:

Česká televize odvysílala v rámci pořadu Černé ovce reportáž věnující se nabídce registrací domén za přemrštěné ceny. Doporučujeme její zhlédnutí.

Autor:

Komentáře (117)

  1. Nováková říká:

    Děkuji vám za podrobné informace, myslím, že i nás podobně kontaktovali. Naštěstí, kolegyně, která informaci u nás přijala, byla plně soustředěná a v komunikaci nepokračovala. Mám štěstí. Přeji ho i ostatním a vám děkuji za odborné informace od prameně. Nováková Alena

  2. Roman Arbeiter říká:

    Nedá mě to neposlat svou zkušenost. Také jsem naletěl, ale chci upozornit, že celý podvod je mnohem sofistikovanější než jsem se dočetl v komentářích.Poprvé jsem začal problému věnovat pozornost po 9 měsících od nátlakového telefonátu a to tehdy, kdy mě bylo doporučeně doručeno postoupení pohledávky mezi Česká doménová centrála s.r.o.(ČDC) a Altea Europe spol s r.o., podotýkám bez předchozího doručení faktury, upomínek atd. Postoupení bylo doplněno citací paragrafů z insolvenčního zákona, pak už jen následovaly maily s výhružkami na podání insolvenčního návrhu resp.žaloby, předání věci orgánům činným v trestním řízení, samozřejmě s krátkými termíny požadavku o zaplacení, bez ochoty poskytnout dokumenty.Jsem přesvědčen, že Altea Europe spol s r.o. je úzce spjata s ČDC, jak vyplývá z mailové korespondence. Takže sofistikované vydírání: pár tisíc nebo insolvence. A v našem „právním“ státě si jistě každý, kdo má o insolvenčním řízení u našich soudů znalosti, dokáže představit, jak lze již tak těžké podnikání znechutit neoprávněným insolvenčním návrhem v podstatě anonymním žalobcem.

  3. Harry říká:

    Je to podvod! Meli byt je zavrit. Souhlas s registraci ziskavaji na zaklade vymyslenych informaci.

    Jednoznancy podvod. Udelejte si web za 300 kc (neco jako obetiCDC.cz), spojte se, a zaplatte si vsichni jednoho pravnika, to nebude drahe, a nechte je zavrit!

  4. Michal říká:

    Z vlastní zkušenosti se rád připojím. Muj otec a zároveň společník naší firmy byl kontaktován centrálou a pochopitelně přesvědčován, že o naší domenu s koncovkou com a eu májí „všichni“ zájem, nojo, ale tím že jím řekl, že těmto věcem nerozumí (je starší a obejde se bez PC) mu zdělili, že může příjít, pokud si je nezakoupí i o stávající -cz-. sic nadiktoval udaje naší firmi (jsou k mání skoro všude) a dorazila faktura na cca 10tis. Od té doby nebylo možné firmu zkontaktovat než mailem přišla upomínka, jelikož jsme pochop. fakturu neuhradili. odpověděl jsem, že jsme si tuto službu neobjednali a vyžádal si smlouvu. přišel okuchaný záznam nahrávky telefonátu v němž nebylo skoro nic. Od té doby jsem na to nereagoval a čekám co bude dál.

  5. Roman říká:

    Take se pripojuji se svoji zkusenosti – podvodnici z domenove centraly stale funguji a praktikuji svoji nekalou cinnost. Dnes volali jednomu memu zmamemu (majiteli firmy) – prubeh telefonatu navlas stejny jako popisuji ostatni vyse. Znamy ale nastesti nezazmatkoval a zavolal nejdriv me, takze jsme registraci firemnich domen s dalsimi koncovkami, po kterych podle pani z CDC „vsichni hrozne touzi a chteji je ihned registrovat“, provedli za standardni ceny kolem dvou stovek a nikoliv za domenovou centralou avizovanych 4000,-. Najde se nekdo, kdo tyhle „hajzliky“ smete z povrchu zemskeho?

  6. Lenka říká:

    Jsme v úplně stejné situaci jako pan Roman Arbeiter. Dnes nám bylo doporučeně doručeno postoupení pohledávky firmě Altea Europe spol s r.o.
    A upřímně řečeno, nevím, co dělat. Poraďte.

  7. Mlada říká:

    dejte si, prosím pozor na České doménové centrum. Mají stejné praktiky.
    V březnu 2010 jsem popisovala zde stejný problém. Dokonce jsem se připojila k hromadné žalobě. Bohužel až po kontaktu s policií jsem zjistila, že jsme naletěli jiné společnost, a to právě Českému doménovému centru.

  8. Ľudmila říká:

    Máme úplně stejnou zkušenost s Českou doménovou centrálou,jako
    pán Roman Arbeiter a mnoho dalších.Dnes jsem rozbalila poštu s Ptrohlášením o postoupení pohledávky ve smyslu zákonů…Altea Europe.
    Viděla jsem i pořad v televizi o ČDC.
    Připojím se k žalobě,pokud se najde mezi námi někdo odvážný a zorganizuje to. Jinak taky nevím,co dělat.

  9. Petra říká:

    Také mám úplně stejnou zkušenost. Dnes mi přišlo oznámení o postoupení pohledávky společnosti Aleta Europe spol. s r.o. Zvažuji trestní oznámení za uvedení v omyl během koupě zboží – doménových centrál. Pokud chce někdo postupovat společně, kontaktujte mě prosím na emailové adrese petra.svobodova@isvoboda.cz.

  10. petra weissová říká:

    dobrý den, před chvílí mi byla také nabídnuta tato skvělá nabídka, naštěstí mám hlavu na správném místě a paní lucii králové, která místo tečky na konci věty použila slovo“ju“, jsem velice nevybíravým způsobem odpověděla na její email. je to banda podvodníků, která by zasloužila…

  11. Tomas říká:

    doslo k nejake heromadne zalobe nebo k nejake protiakci? Mate nekdo kontakt na organizatora? Jak se k ni pridat? Nebo je nejaky vysledek?
    Vsechny clanky pouze konstatuji a to je vse. Nebo je to skutecne neprustrelne, naprosto s souladu se zakonem a firma pojede takhle porad dal a dal?
    Dekuji

  12. Jan Vojkovský říká:

    V lednu jsme se nechali obelhat a objednali 2 domény. Během pěti minut, když jsem zjistil, o co jde, jsem vše zrušil. Na operátorku na ústředně ČDC jsem řval tak, že i když to nesmí dělat, spojila mne znovu s Norou Novotnou, která mne osobně obelhala. Takže jsem vše telefonicky zrušil obratem. Pět dní po objednávce jsme ještě pro jistotu zaslali dopis s modrým pruhem, který ČDC převzala. Pak jsme zaslali několik e-mailů. ČDC nereagoval na nic.
    Teď přišel dopis o prodeji pohledávky Altea Europe, jako asi každému.
    V našem případě se jedná o 9 000.-, tedy o zanedbatelnou částku, ale za těchto okolností nehodláme zaplatit ani korunu.

    Na e- mail, který jsme zaslal do Altea nikdo nereagoval, přestože se na webu firma chlubí, že obratem každému odepíše.

    1. Podívejte se na §49 a §49a občanského zákoníku.
    2. podívejte se na profil firmy ALTEA – má 2 společníky a zaměstnanců dohromady 1-5 (do toho se počítají i ti společníci). Takže nic moc.

    Dali jsme ALTEA ultimatum, že když se kauza nevyřeší do 30 dnů, podáme na ČDC trestní oznámení na policii pro podezření z podvodného vylákání peněz.
    Kdo se chce připojit, může. Budu vás zde informovat o dalším postupu.

  13. Lenka říká:

    Pane Vojkovský, rádi se k Vám připojíme a doufám, že se připojí i ostatní „podvedení“.
    Děkuji

  14. veronika říká:

    Pane Vojkovský, také naše společnost se k Vám připojí. Děkuji

  15. Petra říká:

    Dobrý den, dnes nám také přišlo postoupení firmě ALTEA EUROPE spol. s r.o.
    na částku cca 15 tisíc. Pane Vojkovský, připojujeme se ke kauze.

  16. jaroslav říká:

    Vážený pane Vojkovský, rádi se také připojíme. i když jsme uvedli nesprávné IČO, firma nás neustále bombarduje a pohledávku cca.9500kč postoupila na společnost ALTEA

  17. Ludvík Masopust říká:

    Vážený pane Vojkovský, také my se rádi ke kauze připojíme. Jak nám bylo dne 19.10.2010 sděleno, pohledávku ve výši cca 24.000,- Kč postoupili společnosti ALTEA. Dopis, který jsme zaslali doménové společnosti se vrátil zpět s poznámkou „adresát odstěhován“ a firma ALTEA EUROPE spol. s r.o. žádným způsobem nereaguje.
    Děkuji

  18. Karel říká:

    Pane Vojkovský,máme dotaz,jak jste postupoval v této kauze. Naše pohledávka byla postoupena firmě Altea Europe a nyní přišel platební rozkaz od soudu.
    Děkuji za informace

  19. Mirka Sokolová říká:

    Dobrý den,
    ČDC a ALTEA EUROPE nám společně otravují život už skoro rok. Nyní jsme se dopracovali až k platebnímu rozkazu. Celou záležitost jsme předali právníkovi. Předchozí průběh byl obdobný, jaký tady uvádí všichni. Telefonickou smlouvu jsme druhý den ráno vypověděli a po čase jsme obdrželi známý dopis od ALTEA EUROPE.
    Ráda bych znepříjemnila ALTEE život a podala nějakou hromadnou žalobu.
    Pokud budete někdo něco organizovat kontaktujte mě na e-mail: sokolovam@fingres.cz.
    Jinak vás budu průběžně informovat o našem postupu.

  20. Jana Truhlářová říká:

    Dobrý den,
    také mám klientku, která se ráda k trestnímu oznámení připojí.

  21. Pavel říká:

    Dobrý den,

    patříme mezi další podvedené. Nechci tu rozebírat veřejně podrobnosti, jsme ve stavu kdy nám došla upomínka platby. Chtěl bych se zeptat zda už má někdo za sebou stav kdy mu přišel platební rozkaz a co následovalo dál. A také zda byl a případně o kolik navýšen platební rozkaz proti částce za domény.

  22. duro říká:

    tak to je sila (obch. podmienky CDC)
    – Nezávisle na tom ale vzniká smlouva i tehdy, když společnost Česká doménová centrála s.r.o. po závazné objednávce zákazníka začne s prováděním zakázky (zvláště přesměrováním určujících dat organizaci pověřené registrací).
    – Dvoutýdenní zákonné právo na odstoupení od smlouvy pro spotřebitele ale odpadá, pokud Česká doménová centrála s.r.o. s výslovným souhlasem nebo na podnět zákazníka již před uplynutím lhůty pro odstoupení od smlouvy začala plnit smluvní služby

    a najvacsi bonus:
    8.1 Práva zákazníka vyplývající ze smlouvy nemohou být postoupena třetí straně.

  23. Vojta říká:

    Dobrý den, také jsem byl podveden… tedy můj společník. Nějaká paní Moravcová na něj kladla nátlak …že jinak doménu koupí konkurence a tak koupil několik domén . ASi po 8 hodinách jsem psal mejl,. že od kupní smlouvy odstupuji, dle § 53 odst. 7 obšanského zákoníku, kdy mě bylo odpovězeno, že domény byly zaregistrovány pár hodin po tel. kontaktu. 4.000,- Kč za jednu doménu je opravdu moc. Máte nějaké zkušenosti z konkrétním řešením? Děkuji . sniper321@centrum.cz

  24. Martin Moskal říká:

    Dobrý den,
    mockrát děkuji za tento blog!
    Určitě pomohl a otevřel oči spoustě lidí. Bohužel mnoho již bylo podvedeno, stejně jako klienti naší advokátní kanceláře. Všechny Vaše zkušenosti jen potvrdili naši tezi o cíleném podvodu a uvdení v omyl. Právě se nacházíme ve stadiu soudního jednání a podání trestního oznámení, tak pokud byste se kdokoliv chtěli poradit, neváhejte mne kontaktorvat na emailu m.moskal@akrms.cz

    Přeji klidné svátky a hodně štěstí podobně podvedeným s obranou!

  25. Svoboda říká:

    Nechapu tento web: informoval jsem o vysledcich kauzy a muj prispevek byl zcenzurovan resp vymazan???

  26. pavel sachr říká:

    Toto je totiz jednostranny web! :-)))

    Jinak me fascinuje jak hloupost laka i hyeny advokaty (viz prispevek z 28.12.2010), kteri se na veci chteji jen prizivit.

    Osobne jsme spor u soudu pravomocne prohrali, mluvil jsem s advokatem altea europe, pry jeste nic neprohrali. Kdyztak muzu poslat rozsudek, sem ale asi naskenovat nejde.

  27. Martin říká:

    Dobrý den,
    stejne zkušenosti a najednou platebni rozkaz ALTEA EUROPE. 19000+13000 Rad bych se připojil k nejake žalobe, dekuji marros@email.cz

  28. JUDr.Jan vobr říká:

    Vzkaz pro pana Pavla Sachra.
    Vážený pane,dnes dávám odpor za mého obdobně podvedeného klienta,ale mám obavu,že to bude s obranou velni těžké.
    Pomohl by mi ten rozsudek, v které jste ten spor bohužel prohráli.
    Pokusím se i pro ostatní postižené najít nějaké řešení.
    Mají ten systém opravdu „vymakaný“.
    Zdraví
    JUDr.Jan Vobr

  29. Ondřej říká:

    Dobrý den,
    Podal jsem trestní oznámení, tak pokud máte zájem se přidat, kontaktujte mě na tento e-mail sniper321@centrum.cz . Uveďte zde také tel č. a já se s Váma rád spojím, ať se můžete přidat a společně něco děláme proti těmto praktikám.
    Nebojte se bojovat!

  30. Jan Skranc říká:

    Nejsem sice pravnik a tak pokud se zde nejaky najde at prosim muj text prevede do spisovne reci :))

    Obranu bych podle zkusenosti s obranou u podobnych veci vedl nasledovne:

    Nikdy jsme nic neobjednali, nic nepodepsali a cela pohledavka je vymyslena. Ze mate nahravku? Kdo je na te nahravce? Muze to byt kdokoliv, ale zcela jiste to nejsem ja jednatel firmy.
    Ze jste volali na muj telefon? Ano telefon lezi cele dny na stole a opet ho mohl vzit kdokoliv, ale tento clovek nebyl zcela jiste opravnen za firmu jednat a uzavirat smlouvu. Pokud to udelal a Vam timto jednanim vznikla skoda musite zalovat jeho nikoliv spolecnost. Kdo to je netusim?
    Ze jsme Vam neco potvrdili e-mailem? E-mail mam zapnuty cely den v kancelari a neni pod heslem. Ano jsem hloupy, ze to takto delam a navic mam napsany vsechny hesla na klavesnici, ale to prece neznamena, ze jsem neco podepsal nebo stvrdil ja.
    Takze pokud nemate nic co by prokazovalo, ze si firma objednala (jednatel pripojil k vytistenemu nebo napsanemu jmenu firmy svuj podpis – dle OR) a zaroven za sluzbu nezaplatila dekuji Vam pekne za Vas cas a muj pravnik Vam zasle fakturu.

    V zasade se nesmite nikdy branit tim, ze jste objednali, ale uvedli Vas v omyl. Timto neuspejete, protoze timto se musite branit u puvodni spolecnosti nikoliv u spolecnosti, ktera koupila pohledavku. Soud Vam rekne, abyste pohledavku zaplatili a skodu narokovali po puvodni spolecnosti.

    Jan Skranc
    GlobeWeb Czech s.r.o.

  31. pavel novak říká:

    Pan Skranc je sice „vycurany“ nicmene obchodnim zakonikem nedotceny. Proto u soudu s kvalifikovanym souperem neztrati moc casu – prohraje rychle :-)

    A to nemluvim o tom, ze po reakci „toto neni muj hlas“ podavaji chytre trestni oznameni a provadeji hlasovou zkousku znalcem..

  32. Vítek říká:

    Vzkaz pro autora, který v článku doufá, že výše uvedená společnost po osvětě mezi širokou veřejností postupně zanechá své nefér činnosti. Bohužel tomu tak není a pořád používají stejný scénář. K nám do firmy volali tento týden. Naštěstí ani náš jednatel není „mimo mísu“ co se IT týká, takže je s úsměvem po telefonu „vyprovodil“. Nechci s představit kolik lidí jim ale naletělo. Holt z něčeho ten telemarketing platit musí, jinak by to nedělali, kdyby jim to neneslo. Bohužel…

  33. Josef říká:

    Stejný scénář jako u předchozích příspěvků.

    Telefonicky nás kontaktovala paní „Petra Hašková“ jako správce naší domény .cz s tím, že se na ně obrátila nejmenovaná společnost se zájmem registrovat naši doménu s dalšími nadnárodními koncovkami. Vzhledem k tomu, že máme registrovanou pouze jednu doménu a to přes CZNIC a vzhledem k informovanosti o naší registraci jsme nepochybovali, že hovor je od CZNIC. Paní Hašková nám široce vysvětlila možnosti zneužití naší domény pod dalšími koncovkami a doporučila přednostní registraci. Na náš požadavek zaslat nabídku písemně nám sdělila, že to z časových důvodů nelze a že by musela vyhovět zájemci jehož identitu nemůže prozradit. Bohužel hovor byl veden tak přesvědčivě, že nás ani nenapadlo, že by se mohlo jednat o podvod. Během nahrávaného hovoru jsme požádali o zaslání podmínek písemnou formou, nicméně se smlouvou jsme souhlasili. Písemná forma nám byla zaslána s mnohahodinovým zpožděním s omluvou, že byla nejdříve zaslána na chybnou emailovou adresou. V té době už byly domény dávno zaregistrovány. Teprve tehdy jsme zjistili, že registrace byla provedena společností Registrace internetových domén s.r.o., Kubánské náměstí 1391/11, Praha a cena 3.999,- za registraci jedné domény neodpovídá současnému stavu. Obratem jsme uzavření smlouvy sice zpochybnili, neděláme si ale iluze, že by to mělo nějaký význam. Následující den přišlo emailem potvrzení o registraci tří domén s koncovkami .eu .net a .org. Dnes přišel audio záznam smlouvy pochopitelně bez úvodního přesvědčování o nutnosti urychlené registrace před dalším nejmenovaným zájemcem. Obáváme se, že záznam je natolik bezchybný, že nám nezbude než přemrštěnou cenu zaplatit.

    Bohužel v předcházejících příspěvcích není žádné kvalifikované řešení. Pokud by se někdo z napálených rozhodl podat trestní oznámení rádi se připojíme.

  34. Jana Čápová říká:

    Dobrý den, pane Sládku,
    varuji všechny. Dnes mi volali z firmy Registrace internetových domén s.r.o. Nejprve ze skrytého čísla, potom na pevnou linku. Pokud si nezaplatím naši doménu s pěti příponami, nějaká nekalá konkurence nám to vyfoukne s cílem poškodit nás. Chtěla jsem čas na rozmyšlenou a požádala jsem o telefonní číslo, že zavolám zpět. Mezitím jsem zjistila, že jakýsi Petr Lavička, narozen 6.2.1963 vesele zakládá firmy v Praze, vybere peníze a posléze převede firmu do ciziny.
    Mrknětě na OR – 18.listopadu 2009 založil České doménové centrum s.r.o. – převod do Finska, 11.března 2009 založil Českou doménovou centrálu s.r.o. – převod do Estonska, 27.října 2010 založil Registraci internetových domén s.r.o. – převod do Finska. Je otázka jak jsou ochráněny domény zákazníků, kteří uvěři a zaplatí. My založili v důvěře, že je to O.K. a očekávali jsme, že přijde i faktura na roční udržovací poplatek. Je to „bordel“. Ví někdo co s tím?
    Jana Čápová

  35. Honza říká:

    Jedinou možností je namítat relativní neplatnost pro omyl vyvolaný druhou smluvní stranou. Podmínkou je ovšem prokázat, že to bylo tak, jak tvrdíte, tj. přesvědčování aj. Proto je vhodné, kdyby zde přispěvovatelé uvedli své kontakty s tím, že případně budou ochotni podepsat prohlášení, ve kterém potvrdí průběh telefonu, jak se udál jim.
    Jenom upozorním, že dotčená společnost využívá i toho, že k závazku dlužníkům „přistoupí“ s věřitelem provázaná společnost, která má sídlo v Praze, a to za účelem, aby soud probíhal v Praze. OSŘ na toto nepamatuje, takže se může stát, že se budete soudit v Praze, a mimo jiné takové soudy nyní již probíhají.
    Proto pokud Vám bude doručena žaloba, navrhněte, aby z důvodu vhodnosti byl soudem místně příslušným Váš obecný soud, a zároveň namítněte neplatnost úkonu o přistoupení k dluhu, a to z důvodu obcházení zákona, kdy smyslem tohoto úkonu je pouze zvolit místní příslušnost soudu věřitele.
    Dotčená společnost je velice vytrvalá, takže obranou je ostražitost, a případné spojení poškozených osob, aby si co nejvíce vyšly vstříc.

  36. Josef říká:

    Jsme ve stádiu přípravy terstního oznámení na Registrace internetových domén s.r.o. Pokud bude mít někdo zájem se připojit je tu priv. adresa j.capousek@quick.cz

  37. jirka říká:

    Pane capousku, trestnich oznameni bylo podani jiz vice,bylo vsak zjisteno ze dany postup regid neni trestny. za nas tr.ozn.podala kvalifikovana firma,coz si nemohu myslet o nekom kdo ma adresu na „quicku“.

    Soudy skutecne probihaji v praze a namika neprislusnosti ani navrh na urceni jineho soudu z duvodu vhodnosti nepomuze.

    Nakonec pomohlo jen mimosoudni dohoda, kterou byla v
    ec vyresena s vyznamnou slevou aniz bychom dale utraceli za soud. je to jediny p

  38. Peroš říká:

    Po poradě s právníkem podáváme podnět na českou obchodní inspekci
    pro nekalou soutěž. Doporučují všem postiženým, je to jediná možnost
    jak zabránit dalšímu podvodnému jednání českého domenového centra.
    Peroš.

  39. Jana skolarova říká:

    Dobry den. My jsme sli na vec opace: s novym veritelem, ktery je inkasni agenturou, jsme se po obdrzeni predzalobni vyzvy dohodli na uhrade poloviny zavazku. Byli docela v pohode a mj.mi pozdeji neformalne rikal, ze s takovym postupem jejich smlouva o nakupu pohledavek primo pocita a ze to davaji kazdemu kdo zavola, protoze uz ted nestihaji vse zalovat.. JS

  40. Roman říká:

    Dobrý den, děkuji Všem co zde přispívají svými příběhy. Mám dotaz co tedy dělat, když si nejsem vůbec vědom že bych něco objednávalnebo s někým podobným hovořil a přišla mi od společnosti České doménové centrum s.r.o. předžalobní upomínka. Děkuji za každou odpověď. Roman

  41. Hanka říká:

    Dobrý den, ocitli jsme se ve stejné situaci. Našeho jednatele zkontaktovala telefonistka firmy Registrace internetových domén s.r. o. a tvrdilamu, že se nám někdo snaží obsadit další doménu, v tomto případě „com“. Uvedla částku 3990 Kč a že jedinou možností tomu předejít je zavčasu ji obsadit. Jednatel trval na písemné smlouvě, aby mohl vše v klidu prostudovat, ale, bohužel, žádná smlouva nepřišla. Zhruba po měsíci jsme obdrželi fakturu na
    5 !!! domén, čili 3990 x 5. Při telef. hovoru mně telefonistka , paní Eliška Zelená, tvrdila, že máme podepsanou smlouvu a ona ji tam má. Když jsem ji chtěla poslat, řekla, že tam vlastně smlouva není, ale je tel. hovor a ten stačí. Že byla vyžadována písemná smlouva a hovořilo se jen o jedné doméně ji vůbec nezajímalo. Faktura byla odeslaná z Prahy až po její splatnopsti. Teď jsme ve fázi, kdy jsme podali proti tomuto písemný protest s žádostí o nahrávku. Uvidíme, co bude. Hanka

  42. Vladimír Junek říká:

    Mám stejnou zkušenost s ČDC ze září 2009. rozporoval jsem platební příkaz a máme nařízeno soudní jednání u Obvodního soudu Praha 8 soudce Mgr. Jiří Lochman. Pokud se někdo dostal až k soudnímu projednávání byl bych rád, kdyby mě sdělil jak dopadl. Děkuji.

  43. centrala-podvod@seznam.cz říká:

    Vážení spolupoškození,
    námi zastupovaná společnost je obětí podvodu ze strany Registrace internetových domén s.r.o. – případ má identické vlastnosti jako zde popisujete.
    Konkrétní fyzickou osobu, která je pachatelem, neznáme.

    Podali jsme trestní oznámení (byť by mohlo dopadnout jako v případě České doménové centrály s.r.o.). Prosím, ozvěte se nám na e-mail centrala-podvod@seznam.cz ať se můžete připojit a případně vymoci své peníze zpět.

    Děkuji za pochopení.

    S pozdravem
    centrala-podvod@seznam.cz

  44. centrala-podvod@seznam.cz říká:

    Dobrý den,
    těm co v tomto blogu uvedli svůj e-mail jsme napsali o žádost o spolupráci/pomoc/sdělení zkušeností. Myslím, že je zbytečné uvádět další konkrétní případy podvodu, je to vždy obdobné.

    Podle současných výpovědí na internetu je jediná možná obrana tato: Nemá smysl bránit se vůči Altee, zde lze pouze namítat, že smlouva nebyla uzavřena, protože právní úkon směřující k uzavření smlouvy byl vylákán záměrným uvedením v omyl a jako takový je neplatný – viz. §49a ObčZ, (doporučuji: http://www.epravo.cz/top/soudni-rozhodnuti/neplatnost-pravniho-ukonu-72691.html ) – tím pádem neexistuje pohledávka a Altea byla de-facto podvedena Regidem (či ČDC).

    To je sice objektivní pravda, ale nemáme ji jak dokázat. Podle Vašich zkušeností telefonické hovory používané jako důkaz nebudou obsahovat usvědčující úvodní lživou pasáž. Toto lze podle mého dokázat jen prohlášením většího množství svědků, kteří jsou připraveni svědčit (resp. sepsat průběh hovoru a podepsat ho) – přesně tak, jak říká přispěvatel Honza dne 30. 11. 2011 v 16:14.

    Cesta jak prokázat podvod a tím pádem neplatnost smlouvy je trestní řízení. To jsme zahájili, žádná společnost jej ale nezvládne sama. Je potřeba se sjednotit.

    Proto prohlašuji, že naše společnost je připravena nabídnout prohlášení o průběhu telefonického hovoru komukoliv do jeho řízení, kdo pro nás udělá to samé (pokud to bude kapacitně možné). Trestní řízení se pokusíme sloučit.

    Děkuji a ozvěte se
    centrala-podvod@seznam.cz

  45. centrala-podvod@seznam.cz říká:

    Vážení spolupoškození,
    vyzýváme vás, abyste se přihlašovali jako poškození do trestního řízení č.j. ORIV-62257/TČ-2012-001419, které je vedeno u:
    Policie České republiky
    Obvodní ředitelství policie Praha IV
    Místní oddělení Vršovice, ul. Přípotoční č. 300, Praha 10
    (řízení má také č.j. KRPA-119315-3/ČJ-2012-000095-SME – u Krajského ředitelství policie hl. města Prahy, SKPV, OHK, 5. oddělení)

    Trestní oznámení je podáno na neznámého pachatele v souvislosti s podezřením ze spáchání trestného činu podvodu podel §209 tr. zákoníku v souvislosti s prodejem internetových domén.

    Pro úspěnost trestního řízení je nezbytné nashromáždit co nejvíce čestných prohlášení o průběhu telefonických hovorů s popsáním způsobu přesvědčení ke koupi domén.

    Pro více informací nás kontaktujte na centrala-podvod@seznam.cz .
    Děkujeme za pochopení.

  46. Martin říká:

    Dnes, 25.10.2012 nám volal z čísla 212244070 jakýsi pan Valenta jménem Registrace internetových domén s.r.o.

    Podle toho tlf. čísla by se přece měla dohledat konkrétní právnická či fyzická osoba, která má tuto linku v nájmu, a která se podle všeho dopouští trestného činu či minimálně pokusu o něj…

  47. Božek říká:

    Pozor!!! 31.10.2012 byla společnost „Registrace internetových domén s.r.o.“ aktivní !!

  48. centrala-podvod@seznam.cz říká:

    Dobrý den,
    vážení spolupoškození, předně mi dovolte poděkovat za kladné ohlasy, které naše iniciativa vyvolala. V současné době eviduji již přibližně 5 zájemců, kteří jsou ochotni zpracovat popis toho, co se jim stalo a aktivně se přihlásit do trestního řízení.
    Dovolte mi Vás informovat o současné situaci. Trestní řízení v současné době nemá jasně určenou věcnou a místní příslušnost a tudíž útvar, který se případem bude zabývat (rozhoduje se mezi krajem a obvodem Prahy). Současné šetření zatím prokázalo jen to, že podvod je páchán odněkud z Německa. Umístění telefonního čísla, ze kterého je voláno nelze z technických důvodů zjistit (jedná se o záměr podvodníků), což jen dokresluje rafinovanost tohoto podvodu. Je zřejmé, že celá věc má mezinárodní prvek a bude šetřena za spolupráce Odboru mezinárodní policejní spolupráce.
    Samozřejmě je vhodné podávat trestní oznámení, na druhou stranu samostatná trestní oznámení budou (a již se tak několikrát stalo) s největší pravděpodobností odložena dle §159a trestního řádu. Obáváme se, že jedinou skutečně reálnou možností je spojit své síly a přihlašovat vše do jednoho řízení. Je totiž potřeba nasčítat co největší škodu, aby státní zastupitelství a Policie ČR měla důvod uvolňovat na šetření větší finanční prostředky, které budou kvůli mezinárodnímu prvku v případu potřeba.
    Omlouvám se, ale v tuto chvíli se nám nepodařilo docílit u Policie jednoznačného rozhodnutí , kde se věc bude definitivně řešit. Budeme Vás dále informovat (doufáme, že do konce příštího týdne bude jasno).

  49. KB říká:

    Dneska jsem měl stejný telefonát. Volal pan „Valenta“ z Registrace internetových domén s.r.o. tel. číslo 212244070.
    Scénář samozřejmě stejný jako v dříve zmíněných případech, tak jsem si ho vesele vyslechl a v duchu se smál těm blábolům co ten pán ze sebe chrlil i těm cenám (podnikám v IT). Dneska lze doménu získat za 90kč/rok a oni nabízejí za 3990kč zřízení cca 5 domén.
    Je mi líto těch co jim naletěli a přeji jim úspěch v soudní při.

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..