Omalovánky ke knize ON-LINE ZOO

Nový školní rok se již nezadržitelně blíží a spolu s ním další besedy s dětmi nad knihou ON-LINE ZOO, které pořádáme na základních školách a v knihovnách. Jelikož děti mladšího školního věku ještě velmi rády kreslí a vymalovávají obrázky, připravili jsme pro ně omalovánky ve stylu této knihy.

Jak jsem již psala ve svém lednovém blogpostu, na besedách si s dětmi povídáme o tom, k čemu nám slouží Internet, ale i jaká nebezpečí přináší. Děti si příběhy z knihy oblíbily a rády o nich diskutují. Mnozí z nich již mají bohaté zkušenosti s on-line prostředím a často nám vyprávějí, co samy zažily a z čeho mají obavy.

Abychom jim po besedě připomněli stěžejní příběhy z knihy, budeme jim rozdávat omalovánky, kde si postupně vybarví všechna zvířátka, o kterých kniha pojednává. Budou si moci vybarvit opičáka, který se stává závislým na mobilu. Dále smutného medvídka pandu, jemuž se hyeny na Internetu smějí, že je moc tlustý. U obrázku s antilopami se rozpomenou, že by neměly důvěřovat všem, kdo je na Internetu osloví a chce se stát jejich virtuálním kamarádem. Zbrklá žirafa jim připomene, jak je důležité číst veškeré informace, které se jim objeví na displeji. A úsměvný obrázek tučňáka v plavkách je poučí, že není dobré pořizovat fotky ve spodním prádle.

Věříme, že se dětem budou off-line omalovánky líbit a budou jim připomínat, že Internet je dobrý pomocník, ale zlý pán.

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..