Slibná kariéra mladého detektiva

V detektivním světě Tablexie se letos odehrálo již několik velkých změn, a protože jedeme na plné obrátky, tak tady jsou další!

Zatím poslední novinkou je vytvoření systému detektivních hodností. Hráči se tak kromě sběru pohárů a trofejí mohou těšit na možnost kariérního růstu v detektivním prostředí. Úkolem dětí je odehrát všechny hry a za každou získat dostatečný počet bodů, aby dosáhly na povýšení. Počty přidělených bodů se liší podle obtížnosti hry. Za lehkou úroveň lze získat 3 body, za střední 6 a za těžkou až 9 bodů. To, jak si v dané hře vedou a kolik bodů ještě musí získat, se děti dozví z progress baru umístěného na úvodní obrazovce hry, hned pod volbou obtížnosti. Ve svém detektivním průkazu pak mohou, kromě aktuální hodnosti na progress baru sledovat, jak se přibližují k zisku vyšší hodnosti. Po dosažení odpovídajícího počtu bodů, který se s každou hodností zvyšuje, si může hráč prohlédnout získaný odznak také v Síni slávy, kde mu k povýšení pogratuluje myška, která veškeré detektivovo počínání sleduje.

tablexia_20160630_01

Ukazuje se, že se některé děti vyhýbají hrám, které jsou pro ně příliš obtížné. Většinou jsou to právě hry zaměřené na schopnosti, které by měly nejvíce trénovat. Cílem tohoto nového systému je tedy motivovat hráče, aby se do hry vraceli a věnovali se i aktivitám, které je tolik nelákají. Celkem jsme vytvořili 11 hodností. Z hráče se tak nejdříve stává Podržtaška, dál postupuje jako Zelenáč a to k hodnosti… Jejich názvy z nás už nedostanete, budete si je muset poctivě vyhrát. Motivační systém jsme testovali s dětmi v Česku i na Slovensku, takže se už mezi námi pár detektivů se slušnou sbírkou odznaků vyskytuje. Takže schválně, kdo jako první získá nejvyšší detektivní hodnost?

tablexia_20160630_02

Již na podzim se děti mohou těšit na dvě nové hry, které budou zaměřené na zrakové rozlišování a na sluchovou paměť. Mladí detektivové se tak budou muset vypořádat s rozpoznáváním zlodějských run a sestavit pohyb lupiče na místě činu ze slyšených zvuků. Ale o tom zase příště.

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..