Tablexia tour

S příchodem nové verze Tablexie jsme se rozhodly zapracovat na propagaci aplikace a vydaly jsme se s ní na česko-slovenskou tour. Nejprve jsme se vypravily do Banské Bystrice, kde nás čekala prezentace a workshop pro pracovníky z center pedagogicko-psychologického poradenství a prevence. Mile nás překvapilo, jak velký zájem o naši přednášku byl. Sjelo se sem na 40 pracovníků z celého Slovenska, kteří si aplikaci vyzkoušeli a poté nadšeně debatovali o jejích výhodách a možnostech využití, neboť jim takováto pomůcka pro reedukaci scházela. Reakce byly vskutku pozitivní a dostalo se nám i několika pozvání na další setkání. Zásluhu nad tímto setkáním má paní doktorka Daniela Žilinčíková z CPPPaP v Banské Bystrici, která akci organizovala. Ovšem ještě před samotnou Banskou Bystricí jsme se zastavily na Základní škole V. Beniaka v Chynoranech, abychom aplikaci ukázaly a otestovaly se slovenskými dětmi. Toto testování slovenské verze nám doposud chybělo přesto, že v samotných začátcích vzniku slovenské Tablexie pilotní testování provedl pan docent Erik Žovinec, který se na vzniku slovenské verze podílel. Nebylo však v jeho silách pokračovat v dlouhodobém testování dětí a nám v dalším testování a sběru dat bránila vzdálenost a hlavně nedostatek kontaktů. Na ZŠ V. Beniaka nás čekalo celkem 20 dětí, které práce s aplikací bavila i přes prvotní neúspěchy, jež potkají každého, kdo se vydá na dráhu potírání zločinu, protože jak už každý ví – žádný učený detektiv ještě z nebe nespadl.

V sobotu 12. března se pak v Kongresovém centru v Praze konala konference o technologiích a informačních systémech pro osoby se specifickými potřebami INSPO 2016. A ani zde aplikace Tablexia nechyběla. Představily jsme naši novou verzi a navázaly další kontakty s lidmi, kteří nám jsou ochotni pomoci v propagaci aplikace i mimo Českou republiku, což se nám bude nyní s příchodem německé verze velmi hodit.

Nedlouho poté jsme se vypravily na východ a to nejprve do Olomouce, kde nás čekala prezentace a workshop v rámci konference IV. Olomouckých speciálně-pedagogických dní pořádaných na pedagogické fakultě Univerzity Palackého. Po skončení dvoudenní konference jsme se vydaly rovnou z Olomouce do Žiliny, kde jsme měly domluvené testování s dětmi, a to hned na dvou základních školách. Jako první jsme navštívily ZŠ Gaštanovou, kde nás čekalo 16 nadšených dětí. Poté rychlý přesun na ZŠ Karpatská, kde jsme již byly netrpělivě očekáváni dalšími 16 dětmi. Rychlý přesun byl poněkud zkomplikován složitostí města Žilina (skutečně je to složité město, plné různých sjezdů a nájezdů, kde se bez GPS ztratí i ti, kteří nemají s hrou Pronásledování žádné potíže). Následně jsme pokračovaly do Popradu, tato cesta proběhla již bez obtíží. V Popradu nás opět čekala prezentace a workshop, tentokrát na třídenní konferenci Učíme pre život, určené pro více jak 300 aktivních a inovativních pedagogů z celého Slovenska. O náš workshop byl obrovský zájem a využily jsme všechny tablety, které jsme měly s sebou a s pocitem úlevy uvítaly ty, kteří si donesli vlastní zařízení.

tablexia_tour_01Jana Černá, Andrea Šíchová

Ze získaných zpětných vazeb můžeme směle říct, že se aplikace Tablexia líbí nejen dětem, ale i dospělým. A věříme, že po našich návštěvách na Slovensku vzroste počet stažení aplikace. A nakonec krátký pohled do statistik – české děti hodnotí v průměru aplikaci jako takovou známkou 1,6 a děti na Slovensku hodnotou 1,4. Známkování je stejné jako ve škole, tedy na stupnici od jedné do pěti.

tablexia_tour_02

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..