Nová Tablexia je tady!

Tento týden jsme vydali dlouho očekávanou novou verzi aplikace Tablexia pro děti s dyslexií. Ta oproti předchozím verzím obsahuje řadu vylepšení a novinek, jako je třeba spojení více jazykových verzí do jedné aplikace či synchronizace účtů. Hlavní novinkou je ale dostupnost aplikace i pro platformu iOS. Tablexia totiž  byla až do nedávna dostupná pouze pro Android, a proto jsme se rozhodli vyhovět i příznivcům jablíčkových zařízení a celou aplikaci přepsat tak, aby bylo možné vytvářet ji pro obě platformy. Od tohoto týdne je tedy možné zdarma si stáhnout a zahrát Tablexii i na iPadech.

tablexia_ios

Další novinkou oproti předchozí verzi je, že Tablexia 3.0 obsahuje češtinu i slovenštinu v jedné aplikaci. V předchozí verzi bylo nutné nainstalovat si pro každý jazyk aplikaci zvlášť. Nyní je k dispozici aplikace pouze jedna. Po prvním spuštění se automaticky spustí jazyková verze podle jazyka nastaveného v zařízení (pokud to není ani čeština ani slovenština, nastavuje se jako primární jazyk čeština). V případě, že chce hráč jiný jazyk, stačí pak jen změnit nastavení v aplikaci a ta už si sama dotáhne potřebná data. Kromě české a slovenské verze bude v blízké době možné zahrát si Tablexii i v němčině.

Přechod na nový vývojový framework nám také umožnil snížit paměťovou náročnost aplikace, čímž došlo ke snížení počtu chyb a pádů aplikace způsobených nedostatkem paměti, ke kterým docházelo u některých slabších zařízení.

Při tvorbě nové verze Tablexie jsme také vyslyšeli přání nejen učitelů, ale i samotných dětí. Často se totiž stávalo, že si děti na školách nebo v poradenských zařízeních v rámci reedukací vytvořily detektivní průkaz a získaly spoustu pohárů a trofejí za dosažené úspěchy ve hře na školních zařízeních. Když pak ale chtěly v hraní pokračovat z domova, musely si vytvořit nový účet a všechny dosažené úspěchy byly pryč. Nová Tablexia umožňuje synchronizovat si účet mezi jednotlivými zařízeními a to multiplatformě. K synchronizaci je pouze potřeba přepsat číslo detektivního průkazu, který je možné zobrazit po kliknutí na stůl v detektivní kanceláři, do druhého zařízení. A pak už nic nebrání v rozšiřování sbírky trofejí jak ve škole, tak i doma.
Doufáme, že nejen dětem přinese nová Tablexia spoustu radosti při tréninku potřebných detektivních schopností. Ani v letošním roce ale nebudeme zahálet a chystáme mnoho dalších novinek.

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..