Tablexia a Česká hra roku 2014

Aplikace Tablexia získala za dobu své existence stabilní místo v mnoha poradenských pracovištích a školách a to jako pomůcka při reedukaci dětí s dyslexií. Umožňuje totiž trénink zaměřený přesně na schopnosti, které jsou u takových dětí oslabené. A díky dlouhodobému testování aplikace jsme byli schopni ji přizpůsobit přesně pro cílovou skupinu, pro niž je aplikace určena. Pro tradiční hráče by totiž hraní jednotlivých miniher nemělo být ani příliš těžké, aby měli chuť hraní vzdát, ani tak jednoduché, že by se při hraní nic nového nenaučili.

V nedávné době jsme se dočkali ocenění i z řad jiných odborníků, než těch zaměřených na specifické poruchy učení. Aplikace Tablexia byla nominována na cenu Česká hra roku 2014 v kategorii Nejlepší debut v české herní tvorbě.

Cenu Česká hra roku vyhlašuje a udílí sdružení České hry jako součást herního festivalu Game Day, kde se schází vývojáři z celé České republiky včetně hostů ze zahraničí. Páté předávání cen České hra roku se konalo v pátek 8. května, jako každý rok v Třeboňském divadle J. K. Tyla. Cena byla udílena ve čtyřech kategoriích. Kromě kategorie Nejlepší debut v české herní tvorbě, do které byla nominována Tablexia, se čeští vývojáři utkali ještě v kategorii Umělecký přínos české herní tvorbě, Technický přínos české herní tvorbě a nově i Konceptuální přínos české herní tvorbě.

I přes to, že jsme v Třeboni neuspěli, nejsme v žádném případě smutní. Už nominování do této kategorie nám udělalo velkou radost. Jak již bylo naznačeno v úvodu, naše hra není až tak hrou jako spíše a především vzdělávací aplikací. Díky ohlasům od „našich hráčů“ snad můžeme tvrdit, že u nich vítězíme.

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..