Co je nového v Tablexii?

Je to už nějaký čas, co jsme Vás naposledy informovali o naší Tablexii. A protože se nám sešlo několik novinek najednou, rádi Vás s nimi seznámíme.

Tou největší je vydání aktualizované verze Tablexie. Kromě malých technických a grafických úprav přináší několik herních změn. Velkou proměnou prošla hra Bankovní loupež, které nezůstal ani její původní název. Hra – nyní pojmenovaná Lupiči – je mnohem náročnější, zábavnější a atraktivnější. Na první pohled si lze všimnout nové grafiky, která se nyní odehrává ve třech různých prostředích podle zvolené úrovně: v trafice, ve zlatnictví a v bance.

Tablexia_Lupici_menu

V průběhu testování jsme zjistili, že i pro mladší děti je hra celkem snadná a dosahují dobrých výsledků. Našim cílem ale je, aby se děti mohly zlepšovat a posouvat dál, proto bylo nutné zvýšit celkovou náročnost hry. Ztížení spočívá především ve složitosti a délce pravidla, které si dítě musí zapamatovat a podle kterého poté identifikuje lupiče. Také jsme zařadili mnohem více chytáků, takže hráč se musí opravdu soustředit, aby mu lupič neunikl nebo aby omylem nezatkl nevinného člověka.

Tablexia_Lupicijpg

Hra je nyní také mnohem dynamičtější. Řada lidí přicházejících do banky je relativně dlouhá, ale záleží jen na schopnostech hráče, jak daleko se dostane, neboť po třech chybách hra končí. A aby to bylo ještě složitější, vcházející lidé se pohybují stále rychleji. Součástí nové verze Tablexie je také několik hezkých nových map do hry Pronásledování a místo autíčka se po složení jedné mapy může hráč za odměnu svézt lodičkou.

Tablexia_Pronasledovani

Kromě dokončování nových her nyní intenzivně testujeme s dětmi na školách. K navštíveným školám se nově připojily ZŠ Dolní Břežany, ZŠ pro děti s SPU U Boroviček a ZŠ Prof. Matějčka v Mostě. Z testování si opět odnášíme mnoho důležitých informací a poznatků, které významně přispívají ke kvalitě aplikace a její oblíbenosti u dětí.

Snažíme se také rozšiřovat povědomí o aplikaci u odborníků, kteří by ji mohli ve své praxi použít. Minulý týden jsme se zúčastnili setkání speciálních pedagogů organizované Pedagogicko-psychologickou poradnou pro Prahu 1, 2 a 4. Na této akci se sešli odborníci z celé Prahy. Setkali jsme se s nadšením a dozvěděli se, že v některých poradnách již aplikaci aktivně s klienty využívají.

A dvě informace na závěr. Na konci roku bude možné si Tablexii zahrát ve slovenštině. V současné době pracujeme na překladu textů a spolupracujeme s slovenským odborníkem na dyslexii. A pokud vše půjde podle plánu, o letních prázdninách se na Google Play objeví verze s dvěma novými hrami. Podle výsledků testování se zdá, že by mohly mít u dětí úspěch.

Karolína Rybářová, Andrea Šíchová

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..