Registrátorské „prázdniny“ pokračují

Když jsme na konci července připravovali článek o letní aktivitě registrátorů domén, naznačil kolega v jeho závěru, že to možná není vše, co nás z jejich strany v blízké době potká. A nespletl se. V ZONERu a Active24 probíhalo toto léto asi trochu jinak než u většiny z nás.

Vezmu to chronologicky. Hned na začátku srpna oznámil registrátor ZONER automatické zavedení DNSSECu pro všechny u něj nově zaregistrované domény .CZ. DNSSEC samozřejmě není povinností. Zákazník si může podepsání DNS záznamů u domény kdykoliv zrušit. Ukažte mi ale zodpovědného držitele domény, který by to dobrovolně udělal :). Možnost nechat si zdarma zavést DNSSEC ale neplatí jen pro nové domény. Tuto funkci si mohou zapnout i ti stávající.

Druhý letní projekt spatřil světlo světa právě dnes. Active24 totiž právě oznámil spuštění aplikace sloužící registraci a obsluze domén .CZ. Jednu takovou jsem tu už před časem recenzoval, jednalo se o aplikaci určenou pro majitele zařízení iPhone. Tentokrát se jedná o aplikaci pro majitele mobilů s operačním systémem Android. Kromě registrace domén umožňuje tento program také nastavovat nameservery a u domén .CZ potom i ID držitele, administrativní kontakt a KEYSET.

Martin Peterka

Autor:

Komentáře (1)

  1. Jan Vítek říká:

    Cituju z článku: „Ukažte mi ale zodpovědného držitele domény, který by to dobrovolně udělal :) .“

    Já mám pocit, že je to spíš naopak, mně jako vlastníkovi domény by se rozhodně nelíbilo, že někomu usnadním zone walking, takže jsem-li zodpovědný, tak si DNSSEC vypnu (pokud je můj registrátor tak nezodpovědný a DNSSEC mi nedobrovolně zapnul).

    Napsal jsem o tom článek na:

    http://blog.c4.cz/2-proc-nepodporujeme-dnssec

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..