Máte iPhone a chcete .cz doménu?

Minulý týden na mne ze seznamu aplikací pro iPhone na iTunes Store „vykoukla“ novinka od Active24. Je zdarma, jmenuje se Active24 a slouží k registraci domén. To jsem si samozřejmě nemohl nechat ujít – ne, že bych dopodrobna sledoval všechny možnosti registrací domén našich registrátorů, takže možná něco podobného již existuje, ale na aplikaci, která mi umožní zaregistrovat doménu .cz přes mobilní telefon jsem zatím nenarazil.

Takže staženo a pojďme se na to podívat. Začátek výborný – předdefinována koncovka .cz, ověření existence, přehledný ceník. Objednáno, doména v košíku. Aplikace mi umožní vytvořit si nového uživatele nebo se jednoduše přihlásit pod tím, kterého už mám (pokud ho mám) vytvořeného, objednávka pak pokračuje klasickou cestou. Odeslání mailu s výzvou k platbě, atd. Za to atd. už jsem se nepustil (doménu jsem nezaplatil) takže úplně netuším, jak si systém Active24 poradí například s tím, že jeho aplikace nekontroluje, zda jsem vyplnil ID držitele. Předpokládám ale, že v takovém případě za držitele prohlásí prostě toho, kdo doménu objednal a pokud nemá přiřazený handle, tak mu ho vytvoří. Mě osobně se to úplně nelíbí (mohlo mě to na nevyplněné ID aspoň upozornit) ale pro jiné uživatele je to možná plusem – nikdo je neotravuje zbytečnostmi, které za ně může udělat někdo jiný ;-). Co mi přece jen vadilo trochu víc je další objednávka – pokud se totiž pustím do objednávání další domény po odeslání té předchozí, aplikace mi nabízí okna ve stavu, ve kterém jsem je opustil – nemohu tedy v sekci „Hledat“ rovnou zadat další doménu, ale musím se přes tlačítko zpět dostat k výběru, podobně je tomu i v ostatních sekcích. Tady by měli vývojáři A24 ještě přiložit ruku k dílu.

Celkově ale – alespoň pro mne – příjemná záležitost, kterou bych celkem v klidu v „nouzových situacích“ použil. Vždyť kdo z nás ještě neměl alespoň jednou, někdy třeba v sobotu večer v restauraci s přáteli pocit, že si nutně musí zaregistrovat tu báječnou doménu, která ho právě napadla :-D. Kdybych měl hodnotit obligátními hvězdičkami, jak je u těchto aplikací zvykem, řekl bych – až půjde přihlásit se přes mojeID a vychytáte pár drobností, ode mne
za 5* :-).

Martin Peterka

Autor:

Komentáře (1)

  1. Václav Hájek říká:

    Vzhledem k tomu, že využívám jiného registrátora a od A24 jsem všude přemigroval, při řešení registrace v kritickém okamžiku („nouzová situace“) bych se zajisté spokojil s webovým prohlížečem mého iPhone a zůstal u souč. oblíbeného registrátora. Pro uživatele A24 jistě zajímavá záležitost.

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..