Zapojte se do Dne bezpečnějšího internetu

Den bezpečnějšího internetu se připomíná ve více než 200 zemích po celém světě, a to vždy druhé únorové úterý. Letos tento den připadá na 8. února a slavíme ho již po devatenácté. Koordinátorem tohoto dne pro Českou republiku je národní Safer Internet Centrum, které spravuje sdružení CZ.NIC.

Zapojit se do tohoto dne může úplně každý. Pod heslem „Společně pro lepší internet“ vyzýváme všechny, kterých se to týká, aby se přidali a připomenuli všechny aktivity, které mohou pomoci udělat internet lepším a bezpečnějším místem. Zapojit se mohou nejen organizace, které se věnují bezpečnosti, prevenci, vzdělávání nebo intervenci na internetu, ale i státní instituce, děti, rodiče, zkrátka všichni.

Cílem je propagovat bezpečné a pozitivní využívání digitálních technologií, zejména u dětí a mladých lidí. Protože ani letos není situace pro pořádání akcí ideální, doporučujeme využít ke sdílení aktivit sílu internetu a sociálních sítí. Podělit se můžete nejen o své aktivity, videa, infografiky nebo služby, které k bezpečnému internetu přispívají. V minulém roce nás překvapilo opravdu velké množství zapojených škol, které pro své žáky připravily celou řadu různých eventů.

Na Den bezpečnějšího internetu představí Safer Internet Centrum kromě jiných aktivit také výzkum „Online svět v dětských domovech“, který jsme zrealizovali společně s Univerzitou Palackého a projektem E-Bezpečí. Cílem výzkumu bylo zmapovat prostředí dětských domovů s ohledem na rizikové formy komunikace, které v on-line prostředí zažívají jejich dětští klienti. Představíme také výsledky služby Stoponline.cz, která se věnuje nahlašování a vyhodnocování závadného obsahu na internetu, zejména pak dětské pornografii.

Dejte nám vědět, pokud jste se rozhodli do Dne bezpečnějšího internetu zapojit. Nezapomeňte své příspěvky na internetu označovat oficiálními hashtagy #SaferInternetDay a #SID2022, snáze tak vyhledáte i příspěvky ostatních. Budeme rádi, pokud nám o svém zapojení napíšete. V loňském roce jsme zaznamenali rekordní počet subjektů a tak doufáme, že letos budeme ještě úspěšnější.

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..