MojeID a Účtenkovka

V říjnu tomu budou dva roky, co ministerstvo financí spustilo hru Účtenkovka, v níž se každý měsíc losuje ze zaregistrovaných účtenek o více než 20 tisíc cen v hodnotě od 100 do 1 milionu korun. Nedílnou součástí této loterie je i naše služba mojeID, která přichází na řadu v momentě, kdy je soutěžící vylosován jako výherce peněžní odměny v hodnotě 100 tisíc, 200 tisíc, 300 tisíc a 1 milion korun.

Takto vysoké částky mohou být vyplaceny jen bezhotovostně. Proto je pro jejich předání nutné ověřit totožnosti výherce a to jednoduše prostřednictvím naší služby mojeID.

Abyste měli plně ověřený účet mojeID, musíte projít takzvanou validací. Tu provedete díky žádosti, kterou si generujete v sekci Nastavení ve správě účtu mojeID.

Validaci účtu je možné provést několika způsoby:

Přes datovou schránku. Žádost o validaci zašlete do datové schránky sdružení CZ.NIC, kterou naleznete pod ID h4axdn8.

Druhou možností je CzechPoint. V tomto případě je nutné žádost vytisknout a zajít s ní na nejbližší pobočku. Není třeba se obávat vyplňování, na každé žádosti je podrobný popis toho, co po každém pracovníkovi pobočky chtít. Validaci přes CzechPoint také podrobně popsal kolega Petr Peterka ve svém blogu; do něj přidal i názorné ukázky s podrobným návodem.

Díky spolupráci se sítí městských knihoven lze podat žádost o validaci i na některé z poboček. V tomto případě je třeba mít vytisknutý formulář a občanský průkaz. Žádost s údaji je pak zaslána na naše pracoviště.

Validovat účet mojeID lze i na pobočkách České pošty. Vytištěnou žádost si necháte úředně ověřit a originál žádosti zašlete na naši adresu CZ.NIC z.s.p.o., Milešovská 5, Praha 3, 130 00.

Poslední možností je přímo naše sdružení. Pokud máte cestu kolem, stavte se a my vám zde vytiskneme žádost a rovnou vás také ověříme (zvalidujeme). Potřebujete jen občanský průkaz.

Validaci účtu, tedy ověření vaší osoby jakožto „hráče“, je nutné provést a výhru si vyzvednout ve lhůtě 60 dnů od okamžiku, kdy se dozvíte, že jste něco vyhráli.

Veškeré informace o mojeID jsou k nalezení také na webu služby. Zde je uveden podrobný návod a zároveň odpovědi na nejčastější dotazy.

Pro úplnost uvedu, že pokud je výhra nižší než 20 tisíc korun (100 korun nebo 1 000 korun), je zasílána na účet, nebo si ji můžete vyzvednout osobně v sídle společnosti SAZKA (K Žižkovu 851, Praha 9). V tomto případě tedy není třeba provádět validaci účtu mojeID.

Věřím, že vám tento stručný návod pomohl zorientovat se v tom, v jakém vztahu je mojeID a portál uctenkovka.cz a také, jak se zachovat v případně výhry. Nyní už jen zbývá popřát hodně štěstí!

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..