Aplikace Open Nettest nabízí v nové verzi další odznaky za věrnost

Děti zaměstnanců sdružení CZ.NIC se podílely na tvorbě odznaků, které nabízí aplikace Open Nettest, jejíž pomocí lze otestovat rychlost připojení k Internetu. Odznaky mají za úkol motivovat uživatele k provádění vyššího počtu měření.

Dětský obrázek lze získat za určité množství uskutečněných měření (1, 3, 6, 12,…) nebo v některý z významných dnů v roce jako je např. Den bezpečnějšího Internetu, Den čokolády či Den emoji. Pro získání odznaků je třeba mít nainstalovánu nejnovější verzi 2.7.8, která byla nasazena dne 19. prosince 2018 a je volně ke stažení jak na Google Play či na App Store.

Děti se úkolu zhostily na výbornou. Mnohé z nich motivovala vidina, že se stanou důležitou součástí aplikace Open Nettest. Kdo uskuteční první měření v aplikaci, získá hned první odznak od jedné z nejmladších výtvarnic. V následující tabulce je přehled významných dnů, jež ztvárnily ostatní děti zaměstnanců CZ.NIC.

Tvůrci aplikace mají v plánu i v příštím roce přidat do nabídky odznaků nové významné dny. V případě zájmu o účast v další malířské akci, prosíme o zaslání zprávy na e-mailovou adresu: kontakt@nic.cz. Dveře jsou otevřené i dětem, které nejsou nijak spjaty se sdružením CZ.NIC.

Aplikace Open Nettest byla vyvinuta v rámci mezinárodního projektu “Open crowdsourcing data related to the quality of service of high-speed Internet” (zkráceně MoQoS). Pomocí aplikace lze zjistit, jak si na tom stojí náš poskytovatel Internetu či mobilní operátor co do rychlosti a kvality připojení.

Během dvouletého projektu, který se již chýlí ke konci stejně jako rok 2018, využívaly aplikaci Open Nettest, resp. její národní modifikace, regulační úřady v České republice (ČTÚ), na Slovensku (), ve Slovinsku (AKOS) a v Srbsku (RATEL).

Aplikaci Open Nettest přejeme mnoho úspěchů a odměněných uživatelů i v nadcházejícím roce 2019!

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..