CSIRT.CZ se zapojil do kampaně Evropský měsíc kybernetické bezpečnosti

Měsíc říjen je již tradičně Evropským měsícem kybernetické bezpečnosti. Smyslem této akce je rozšiřovat mezi širokou veřejností povědomí o kybernetické bezpečnosti. Jako každý rok i letos se do této kampaně zapojil Národní bezpečnostní tým CSIRT.CZ. Co již proběhlo a kde nás naopak ještě můžete vidět?

Hned na začátku měsíce jsme přednášeli na odborné konferenci věnované problematice kyberkriminality a její prevence – Praha bezpečně online 2018. V jejím rámci představila kolegyně Kateřina Vokrouhlíková fungování linky STOPonline, kterou provozuje sdružení CZ.NIC v rámci fungování CSIRT.CZ.

Dalším cílem našeho týmu pak byla konference v Telči pořádaná Národním úřadem pro kybernetickou a informační bezpečnost nazvaná Kyberbezpečnost ve školním prostředí. Této akce se zúčastnili pedagogové ze základních škol.

A co nás ještě čeká? 18. a 19. října proběhne v Jihlavě mezinárodní konference Řešení elektronického násilí a kyberkriminality, kterou pořádá Kraj Vysočina ve spolupráci s Krajským ředitelstvím policie Kraje Vysočina a Policejní akademií. Zde se můžete těšit na vystoupení zástupce CSIRT.CZ v panelu věnovaném problematice policejního pohledu na dětskou kybernetickou kriminalitu.

19. října se s naší osvětovou činností zaměříme na naše nejmenší. V národní Národní technické knihovně budeme přednášet dětem o rizicích, která na ně číhají. V rámci akce Ochutnávka programování pro školáky (pořádá EURid, správce národní domény nejvyšší úrovně .eu) opět zúročíme zkušenosti, které náš tým získal při dlouhodobém provozování Internet Hotline.

Série našich říjnových vystoupení vyvrcholí 25. října na karlovarské konferenci Internetem bezpečně 2018. Ta je rozdělena do několika samostatných částí, které jsou určené pro preventisty Policie České republiky, Městských policií, zaměstnanců městských a obecních úřadů, Odborů sociálněprávní ochrany dětí, neziskových společností, učitelům, výchovným poradcům, zaměstnanců dětských domovů a SOS vesniček nebo ředitele škol a pro policisty ze základních útvarů. Odpolední program konference je pak určen rodičům dětí a dalším zájemcům. Program této akce se tedy bude týkat opravdu širokého spektra posluchačů a nás velmi těší, že v každé z částí, určených jinému typu posluchačů, bude mít CSIRT.CZ svého zástupce.

Rádi vás na některé z plánovaných akcí uvidíme!

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..