Stažení ověřených výpisů z registru domén

Nová verze našich systémů přinesla uživatelům možnost stáhnout si výpisy s údaji z doménového registru ve formátu PDF, který je podepsán kvalifikovaným certifikátem PostSignum sdružení CZ.NIC. Tento text čtenáře seznámí s oběma způsoby, pomocí kterých uživatelé mohou získat ověřené výpisy pro případ potřeby doložení vlastnictví příslušného doménového objektu.

Stažení ověřeného výpisu z webového whoisu

Do vyhledávacího pole webového whoisu zadejte jméno domény v doménovém registru a stiskněte tlačítko „Hledat“. Pokud doména existuje, pak se na následující obrazovce zobrazí tabulka s jejími detaily spolu s údaji záznamů, které jsou na ni navázány. Odkaz pro stažení ověřeného výpisu s ikonkou dokumentu ve formátu PDF se nachází přímo pod tabulkou s údaji o doméně.

Podobným způsobem mohou uživatelé stáhnout ověřené výpisy i k dalším typům objektů v doménovém registru: kontaktům, nssetům a keysetům. Výpis z registru doménových jmen ve formátu PDF ve všech případech obsahuje údaje z webového whoisu v české a anglické jazykové verzi a je navíc opatřen elektronickým podpisem a informací o datu, k němuž jsou uvedené údaje platné.

Stažení ověřeného výpisu z Doménového prohlížeče

Ti uživatelé mojeID, kteří mají na svůj účet navázánu alespoň jednu doménu, mají nově možnost stáhnout si ověřený výpis z Doménového prohlížeče.

Po úspěšném přihlášení do Doménového prohlížeče se uživateli zobrazí seznam domén, kterých je držitelem, s možností zobrazení detailů. Odkaz pro vygenerování ověřeného výpisu z doménového registru se opět nachází dole pod tabulkou s údaji z registru.

V detailech držitele domény jsou zobrazeny všechny údaje, které uživatel zadal při zakládání účtu včetně těch, které byly označeny za neveřejné a které se z tohoto důvodu nezobrazují ve webovém whoisu. Kompletní sada údajů je přítomná i na ověřených výpisech z Doménového prohlížeče.

Doménový prohlížeč umožňuje uživatelům zakrýt údaje pro webový whois. Stačí v záložce „Můj kontakt“ odškrtnout položky, které mají být skryty.

Údaje, které uživatel označí v Doménovém prohlížeči za neveřejné, budou jakožto neveřejné označeny jak ve webovém whoisu, tak na ověřených výpisech stažených z webového whoisu.

Autor:

Komentáře (2)

    • Vilém Sládek říká:

      Dobrý den a děkujeme za upozornění. Teď už by to mělo být v pořádku. VS

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..