Zveme vás na Turris Hackathon

Výhodou routerů Turris je jejich otevřenost. Můžete si na ně doinstalovat vlastní balíčky, do kontejnerů i jiné systémy, doprogramovat si vlastní software. Nápadů mají naši uživatelé nepřeberně, ale jak začít? Skvělou příležitostí bude červnový hackathon, kdy se sejdou nadšenci do programování i tým Turrisu, aby v koderské čtyřiadvacetihodinovce do routeru doplnili to, na čem jim záleží.

Hackathon proběhne od pátečního odpoledne 16. června 2017 do soboty. Na jeho začátku proběhne zaškolení účastníků, jak sestavovat balíčky, programovat pluginy a vůbec detailně operovat ve vnitřnostech routerů Turris. K dispozici budou nejenom lidé z týmu Turris, ale také nápoje, občerstvení, internet, elektřina, relaxační zóna a další důležité propriety včetně kávovarů i možnosti nočního výběhu do Prahy. Nic tak nebude bránit realizaci některého z nápadů, které budou účastníky trápit a které si přinesou v zásobárně s sebou, nebo se nechají inspirovat na místě.

K účasti na hackathonu je potřeba vlastně málo: dorazit do Prahy na Jiřího z Poděbrad, vyznat se v Linuxu a pokud možno i Pythonu či některém z dalších jazyků používaných v routerech Turris. A mít chuť do trochy té práce.

Detailní informace o Turris Hackathonu včetně možnosti registrace (ta je zdarma) najdete zde.

Těšíme se na vás!

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..