Test škol: splňujete Standard konektivity?

Sdružení CZ.NIC, v rámci mezinárodního projektu MoQoS podpořeného Evropskou komisí prostřednictvím Nástroje pro propojení Evropy (CEF), spustilo ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR (MMR) webový test na adrese www.standardkonektivity.cz. Ten je určený primárně základním, středním a vyšším odborným školám, které žádaly o grantovou podporu prostřednictvím výzev Integrovaného regionálního operačního programu (IROP).

Webová aplikace však neslouží jen institucím žádajícím o podporu, ale lze ji využít i v případě ověření naplnění požadavků např. ze strany poskytovatele webového připojení či pouhé kontroly, jak jsou některé webové stránky, kde nejvíce hrozí kyberútoky a s ním spojené úniky dat, zabezpečené (banky, státní instituce apod.). Výsledky měření rychlosti připojení přes IPv4 a IPv6 protokol jsou zpřístupněny na stránkách www.netmetr.cz ve formě otevřených dat a dány tak bezplatně k dalšímu využití.

A teď ke zmíněnému Standardu konektivity. Ten definuje základní technická kritéria pro projekty předložené ve výzvách č. 32 a 33 (SŠ a VOŠ) a č. 46 a 47 (ZŠ) v rámci specifického cíle 2.4 IROP a má vést ke zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení, mj. i díky zajištění vnitřní konektivity škol a připojení k Internetu.

Žadatelé o grant, kteří se ve svých projektech zavázali k naplnění požadavků Standardu konektivity, si díky webové aplikaci otestují, jak jsou na tom a zda opravdu dané technické parametry splňují. Toto potvrzení tvoří nedílnou součást žádosti o platbu předkládanou Centru pro regionální rozvoj (CRR).

K 11. květnu je dle informací MMR evidováno 1144 předložených žádostí o podporu ze strany základních, středních a vyšších odborných škol. Rozložení přijatých žádostí středních a vyšších odborných škol je znázorněno v následujícím kartogramu.

Blogpost_MR

MMR ke stejnému datu stihlo doporučit k financování 31 projektů středních nebo vyšších odborných škol. Ostatní projekty jsou stále v procesu hodnocení.

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..