Gymnázium Nový Jičín má nejvíc (s)COOL web v Česku

Napsal ve svém příspěvku na sociální síť LinkedIn Radovan Jansa, učitel tamějšího gymnázia, ke dvojnásobnému vítězství své školy v soutěži o nejlepší web školy – sCOOL web 2016. Webová prezentace gnj.cz vyhrála jak cenu veřejnosti, tak cenu odborné poroty v kategorii středních škol. Gratulujeme! Dobrá práce. Ale ještě zpět k samotné soutěži.

scoolweb_2016_konference

Soutěžilo se celkem ve třech kategoriích odborné poroty – ZŠ neúplně organizované, ZŠ plně organizované (mají první i druhý stupeň) a střední školy. Hodnocení probíhalo ve dvou kolech. V prvním zkontrolovali hodnotitelé u každého webu (zároveň jeden web kontrolovalo vždy více hodnotitelů) 54 kritérií a přidělili jim body. Nechyběla kritéria týkající se vize školy, aktuálnosti informací, ochrany údajů žáků i síťových technologiích jako DNSSEC či IPv6. Deset nejlepších z každé kategorie postoupilo do druhého kola, ve kterém odborná porota určila výsledné pořadí. Mezi finalisty probíhal ještě boj o cenu veřejnosti, kde bylo cílem získat co nejvíc hlasů od publika.

scoolweb_2016_vitezove_kategorii

Letos se konal již druhý ročník a bylo skvělé pozorovat velké zlepšení v porovnáním s ročníkem prvním. Musím uznat, že hlavní organizátoři, Ondřej Neumajer a Miroslav Hřebecký, se snažili vypilovat každý detail v soutěži i na závěrečné konferenci. A díky tomu si troufám říct, že se soutěž sCOOL web pomalu stává zárukou kvality a důležitým zdrojem informací pro všechny tvůrce školních webů. Za CZ.NIC mohu říct, že jsem opravdu rád, že jsme byli partnerem této akce i letos. Jednoho dne se třeba dočkáme situace, kdy weby škol nebudou hýřit všemožnými barvami a nebudou se předhánět v množství vyvěšeného obsahu, budou se dobře číst na počítači i na mobilu a každý návštěvník snadno najde informace, které hledal, navíc budou pracovat s bezpečnými internetovými technologiemi. Myslím, že letošní vítězové jsou opravdu dobrou inspirací, jak by měl skvělý školní web vypadat.

Výsledné pořadí

Kategorie A – ZŠ neúplně organizované
1. místo: ZŠ a MŠ Hovorčovice
2. místo: ZŠ a MŠ Stehelčeves
3. místo: ZŠ Duhovka

Kategorie B – ZŠ plně organizované
1. místo: ZŠ Kunratice
2. místo: Sportovní soukromá ZŠ Litvínov
3. místo: 1. ZŠ Rakovník

Kategorie C – střední školy
1. místo: Gymnázium a SOŠ Nový Jičín
2. místo: VOŠ a SŠ stavební Vysoké Mýto
3. místo: SPŠE a VOŠ Pardubice

 

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..