Seriál Jak na Internet si našel cestu k učitelům

Když se v říjnu loňského roku na portálu RVP.cz objevily první texty k seriálu Jak na Internet, měli jsme trochu obavu, jak se učitelům budou zamlouvat. Nyní, po 6 měsících a 46 publikovaných dílech, můžeme hodnotit.

Blogpost_JNI

Čtenost některých témat překročila hranici tisíc zobrazení. Mezi nejčtenější patřily články s právní tematikou – Autorský zákon na Internetu a Autorská práva. Na horních příčkách se umístil i příspěvek věnovaný webhostingu. Překvapivě velký zájem vzbudil text Struktura Internetu, který vysvětluje například úlohu peeringových uzlů. Tradičně pak učitele zaujala problematika online bezpečnosti a s tím souvisejících sociálních sítí.

Každý díl Jak na Internet se skládá z videa, doprovodného textu, otázek k diskuzi se studenty a námětů na cvičení v hodinách. To vše pod licencí Creative Commons. V tomto duchu nyní připravujeme doprovodné materiály k nejnovějším patnácti dílům seriálu, které si už nyní můžete prohlédnout na webu jaknainternet.cz a také na učitelském portálu RVP.cz. Doufáme, že i ty budou nápomocné učitelům a lektorům při probírání témat spojených s Internetem.

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..