Jak na Internet a Akademie CZ.NIC přicházejí s materiály pro učitele

Seriál Jak na Internet můžete sledovat již od roku 2012, kdy byly odvysílány první díly v České televizi. Pro zájemce z řad široké veřejnosti, kteří se o jednotlivých internetových tématech chtějí dozvědět víc, přibyly na webových stránkách seriálu doprovodné texty s podrobnějšími informacemi.

JNI_blogpost

Jelikož jsme postupně dostávali zpětnou vazbu od učitelů středních a základních škol, že se krátká videa líbí žákům a že s nimi pracují také ve svých hodinách, připravili jsme v letošním roce rozšíření v podobě pracovních listů. Ty spolu s videi a doprovodnými texty tvoří tzv. vzdělávací balíčky, které najdete pod jednotlivými tématy na webových stránkách jaknainternet.cz.

Pracovní listy jsou určeny především pro žáky osmé a deváté třídy základních škol, žáky středních škol, ale věříme, že si najdou zájemce také například v kurzech celoživotního vzdělávání. Materiály k 85 dílům vznikly ve spolupráci s pedagogy a metodiky vzdělávání. Od konce září budou materiály dostupné také na učitelském portálu rvp.cz pod otevřenou licencí Creative Commons.

Po boku prezentací na školách, kurzů pro učitele o internetových technologiích a kurzů využívání tabletů ve výuce jsou tyto vzdělávací materiály dalším rozšířením nabídky vzdělávacího centra Akademie CZ.NIC pro školy.

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..