mojeID pomáhá s komunikací v městech a obcích

Je to již téměř rok od chvíle, kdy bylo mojeID nasazeno na prvních internetových stránkách měst a obcí. Prvními vlaštovkami byly Hořice v Podkrkonoší a Rožmitál pod Třemšínem. Dnes mojeID využívá téměř sedm desítek měst a obcí, mezi nimi nově například Horšovský Týn, Mariánské Lázně nebo město Luže.

Na portálech samospráv je mojeID využíváno pro přihlášení a následně pro některé služby, jako jsou diskusní fórum, ověřená anketa, „referendum“ nebo kontaktní formulář. Již brzy bude možné zde tuto službu využít také pro zadávání inzerce.

Ověřená anketa zastupitelstvu poskytuje hodnověrná data. Zaručuje, že občan bude hlasovat jen jedenkrát a není fiktivní osobou. Ověřená anketa se osvědčila například Občanskému sdružení Rozkvět zahrady jižních Čech nebo na webu již zmíněného Rožmitálu pod Třemšínem.

Diskusní fóra se na stránkách měst a obcí vyskytují zřídka, což je škoda. Určitě je to dobrý způsob komunikace mezi zastupiteli a občany. Obavou zastupitelů je nekorektní a hanlivé chování občanů. Zavedením přihlašování do diskusního fóra neanonymním mojeID účtem se diskuse kultivuje a administrátoři mají méně práce s cenzurou příspěvků. Diskusního fóra využívají Podbořany, Ostroměř nebo Blatná.

Kontaktní formulář občanům přináší výhodu v úspoře času. Díky možnosti využití validovaného mojeID účtu mohou být některé služby omezeny na trvalé bydliště občanů. Objednat si odvoz komunálního odpadu, přihlásit psa či vyplnit dotazník je možné v klidu domova bez nutnosti docházet na městský či obecní úřad.

Pokud si myslíte, že by mojeID mohlo pomoci při komunikaci také ve vašem městě nebo obci, zeptejte se na svém úřadě, informujte zastupitele na svém úřadě. Implementace této prospěšné služby není nijak náročná a my vám s ní rádi poradíme. Kontaktujte nás na adrese podpora@mojeid.cz.

Autor:

Komentáře (2)

  1. Láďa říká:

    Nedávno jsem vytvářel webovky a taky mě to donutilo vytvořit si mojeid. Dle mého názoru je to dobrá věc. Radime díky.
    P.S. po registraci domény ve firmě kde pracuješ mi byla slíbena usb fleška, ale už je to skoro měsíc a nic nepřišlo. Láďa (čechoslováci)

  2. Radim Ponert říká:

    Flešky se odesílají po vlnách a myslím, že už ji máš :)

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..