Náš IPv6 den se blíží, tentokrát i s netradiční nabídkou

Zítra je 6. 6.! Přesně před rokem jsme v tento den pořádali konferenci ke Světovému dni IPv6 (IPv6 Day), od něhož řada renomovaných společností začala trvale využívat IPv6. Cílem akce bylo upozornit na blížící se konec protokolu IPv4, připomenout si důležitost přechodu na IPv6 a ukázat, jak jsme na tom v České republice s jeho zaváděním . Záznamy jednotlivých vystoupení včetně zajímavé panelové diskuse, v níž se představili zástupci firem Telefónica, T-Mobile nebo UPC najdete na stránkách naší konference. Tolik historie. Pojďme do současnosti.

Letos IPv6 den na mezinárodní úrovni nebude. Není asi také třeba, vždyť ti, kteří za touto zajímavou a účinnou akcí stáli, mají prakticky splněno. My jsme ale co se osvěty v oblasti IPv6 týká vytrvalí, což snad potvrdila i nedávná konferenci Internet a Technologie (13), kde téma přechodu a zhodnocení stavu (po roce) bylo opět jedno z hlavních témat. Na zítřek tedy něco k IPv6 chystáme, to hlavní si necháme až na 6. 6. Dnes prozradíme jen něco na úvod.

Součástí vzdělávacího centra Akademie CZ.NIC je také kurz o IPv6, který patří k jednomu z nejnavštěvovanějších. Proto jsme na zítřek, kdy se mimochodem jeden jeho běh koná, připravili speciální akci. Kdo se v průběhu čtvrtka (6. 6.) zaregistruje na libovolný kurz z nabídky Akademie CZ.NIC, dostane při příchodu populární a jedinečnou knihu IPv6 od „IPv6 guru“ Pavla Satrapy zdarma a navíc s autorovým podpisem.

Pavel_Satrapa_IPv6

Co tomu říkáte? Přihlásit samozřejmě můžete nejen sebe, ale i některého z kolegů, přátel, známých, rodinných příslušníků :). Děkujeme za váš zájem o toto téma. Budeme se mu věnovat i nadále a nejdříve už zítra – 6. 6.

Igor Kytka

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..