Třeba nás čtou i na školách (ne snad povinně) – AKTUALIZOVÁNO

V rámci našich osvětových aktivit se snažíme objíždět české střední školy s prezentacemi o internetu a doménách, o DNS a DNSSEC, o mojeID, IDN nebo třeba IPv6. Před několika lety jsme v této souvislosti začali spolupracovat i s Jednotou školskych informatiků, z čehož se po čase zrodila možnost uspořádat takové školení i pro samotné kantory (dostali jsme na něj i akreditaci od MŠMT). První a druhý běh tohoto kurzu se uskutečnil před dvěma lety a na obou dohromady se sešlo ke 40 zájemců, tedy poměrně dost. A tak jsme ho letos oprášili a ve spolupráci s JSI vypsali jeho pokračování. Přeci jen, za dva roky se toho v mnohém dost změnilo.

Jednodenní vzdělávací (čti informativní) kurz pro učitele IT předmětů na gymnáziích, středních a vyšších odborných školách se uskuteční v naší akademii 14. června. Pásmo se bude skládat z přednášek o tom, jak funguje internet, jak je to s doménami a s přechodem na IPv6, co je DNS, DNSSEC, IDN nebo mojeID. Chybět nebude ani část o projektech, které v CZ.NIC pro školy a jejich návštěvníky připravujeme, nebo diskuse na závěr o tom, co by od nás pedagogové uvítali.

Tento kurz je pro pedagogy, a to zdarma. Doporučujeme proto přihlásit se co nejdříve, aby bylo ještě místo. V případě, že se utrhne lavina zájmu a my budeme zahlceni přihláškami (na to se v duchu těšíme :)), vypíšeme samozřejmě náhradní termín. Jestli nás tedy čtete i na školách a tato nabídka vám přijde zajímavá, neváhejte a přihlaste se. Čas máte do 14. května včetně. Pokud máte kolem sebe kolegy, které by to všechno kolem internetu mohlo zajímat, dejte jim vědět nebo je rovnou přihlaste.

A pro vás ostatním, kterým jsou už školní lavice malé. Měli byste o takové jednodenní posezení zájem? Dejte nám vědět v komentářích, jestli se máme myšlence zařadit takový kurz do naší nabídky dále věnovat. Přeci jen, do akademie jsou zvyklí chodit spíše odborníci s praxí. V tomto případě jde jednoznačně o kurz méně odborný.

Aktualizováno 12. dubna 2012:
Protože se tato nabídka setkala s dobrou odezvou, otevřeli jsme ještě jeden běh tohoto kurzu; ten je od dnešního dne vypsaný na 31. května. Pokud mě ale dosud někdo nepředběhl, na 14. června jsou ještě dvě nebo tři místa volná. Zájem účastníků nás velice těší.

Vilém Sládek

Autor:

Komentáře (2)

  1. Rusek říká:

    Dobrý den, a kde je možné se zaregistrovat? Na stránkách akademie možnost přihlášení na tuto akci není.
    Díky.

  2. Vilém Sládek říká:

    Dobrý den,

    děkuju Vám za dotaz a omlouvám se, že jsem zde tuto informaci neuvedl (už je to opravené). Všichni učitelé, kteří by měli zájem se školení zúčastnit, mohou svou závaznou přihlášku poslat na e-mailovou adresu akademie@nic.cz.

    S pozdravem,

    Vilém Sládek

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..