Nový projekt pro pedagogy s akreditací MŠMT ČR

Mezi naše osvětové aktivity spadají také projekty, v nichž se věnujeme podpoře a osvětě v oblasti internetových technologií (třeba DNSSEC), domén (Dobrá doména) a internetu obecně. Do této spupiny patří také odborná vystoupení na různých konferencích (vlastních nebo jiných) nebo prezentace na gymnáziích a středních, vyšších a vysokých odborných školách. S těmi jsme začali už před lety a stále v nich pokračujeme. V naší nabídce máme jak přednášku vyloženě technickou tak popularizační (především ve vztahu k bezpečnosti internetu).

Skupinu takovýchto vzdělávacích aktivit jsme rozšířili v loňském roce a to o jeden speciální projekt, kterým je celodenní kurz pro středoškolské učitele. První dvě taková setkání pro pedagogy z celé České republiky jsme uspořádali loni v létě a protože ohlasy byly pozitivní, rozhodli jsme se pokračovat. Na konci loňského roku jsme proto ve spolupráci s Jednotou školských informatiků zažádali o akreditaci pro tento kurz (uděluje Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy České republiky), kterou jsme dostali 23. března 2010.

Zmíněná akreditace, se vztahuje na jednodenní školení s názvem „Internetové technologie pro pedagogické pracovníky“, v jejímž programu jsou bloky o tom, jak internet vlastně funguje, o IPv6, IDN, správě internetu, DNSSEC nebo ENUM.

Udělení akreditace je pro nás určitým vyznamenáním a hnacím motorem v realizaci dalších školení pro pedagogy. V tuto chvíli máme v plánu uspořádat  kurzy o ne tolik známých stránkách internetu opět v létě tohoto roku a společně s Jednotou školských informatiků spolupracovat na jejich dalším využití. V nabídce projektů pro školy a na stránkách Akademie CZ.NIC se tak v nejbližší době objeví více informací o kurzech, během nichž si budou moci návštěvníci poslechnout o internetu a jeho technologiích to, co se jinde dozvědět nemusí nebo možná ani nemohou.

Vilém Sládek

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..