Právnický seminář i letos úspěšný

Ve čtvrtek 15. května se uskutečnil seminář „Aktuální právní otázky doménových jmen“, který připravilo sdružení CZ.NIC ve spolupráci s Českou advokátní komorou.

Semináře určeného pro odbornou právnickou veřejnost se zúčastnilo přes 80 zájemců z řad soudců, advokátů i firemních právníků. S velkým zájmem se setkala prezentace Martina Peterky, provozního ředitele sdružení, která byla zaměřena na změny související s přechodem na nový registrační systém, účastníci dostali odpovědi zejména na otázky týkající se držitelů domén a provádění změn, a JUDr. Jána Matejky PhD. z Ústavu státu a práva AV ČR. Tato přednáška byla věnována klasifikaci právní povahy doménových jmen a konfliktům, jenž v souvislosti s jejich užíváním či držením vznikají nebo mohou vzniknout. Neméně zajímavý byl příspěvek JUDr. Jiřího Macka, předsedy Vrchního soudu v Praze, o rozhodovací praxi soudů při rozhodování sporů o doménová jména.

Další části semináře byly věnovány alternativnímu řešení sporů o doménová jména a rozhodování Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře České republiky a Agrární komoře České republiky, problematice IDN. Účastníkům byl rovněž blíže představen projekt ENUM.

O seminář byl, stejně jako v roce 2006, kdy byl uspořádán poprvé, velký zájem a tak už nyní můžeme říci, že se jistě nekonal naposledy.

Zuzana Durajová

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..