Domény pro „podnikání“

Minulý týden proběhla médii zpráva, že jakýsi šťastlivec odněkud z východního pobřeží USA prodal doménu pizza.com za 2,6 miliónu dolarů. Ve zprávě je také zmíněno, jak ji onen podnikatel v roce 1994 koupil, aby mu pomohla v jeho podnikání při prodeji pizzy. Pojďme tedy využít malý internetový „stroj času“ a podívejme se, jak takový prodej pizzy vypadá; podívejme se, co se v průběhu let nacházelo na adrese www.pizza.com. Nenechte se při tom odradit, když se vše na první pokus nepovede – servery internetového archivu jsou přetížené, ale na několik pokusů se historický obsah stránky určitě podaří získat…

Že byste takovou pizzu stejně jako já asi něchtěli ochutnat? Jak je vidno, máme tady zase jeden pěkný případ virtuální reality, který nám naservírovala média případně PR agentura příslušného doménového spekulanta.

Pavel Tůma (PT)

Autor:

Komentáře (2)

  1. Retal říká:

    Při čtení tohoto článku se mi na mysl derou dvě otázky:

    1. Čerpá člen managementu NIC.CZ světové informace o doménách skutečně z Novinek a ne z původních a nepřekroucených zpráv, v tomto případě z článku v Baltimore Sun?

    Novinky píší: „V době, kdy doménu kupoval, doufal, že by to mohlo pomoci při podnikání v prodeji pizzy.“

    Baltimore Sun (z jehož článku vycházejí všechny ostatní zprávy) říká: „he had launched an Internet consulting firm and thought the domain would help him score a contract with a pizza company. But no contract ever came through, and he sold the business in 2000.“

    V celém původním článku není ani slovo o tom, že by Chris Clark chtěl prodávat pizzu.

    Takže jde o PR manipulaci doménového spekulanta, nebo vaše ledabylé informování? Nechce se mi věřit tomu, že čerpáte informace o technickém oboru, ve kterém jste zaměstnán a který podstatnou měrou ovlivňujete, z českého bulvárního zpravodajství.

    2. Proč užíváte rétoriku bojovníků proti doménovým spekulantům? Proč vám vadí, co původní držitel s doménou dělal? Je něco nemorálního na tom doménu nabídnout k prodeji?

  2. Z.B. říká:

    To Retal: neber to tak vážně, tohle je blog ne titulní stránka nicu :-)

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..