Turris tým na InstallFestu 2019

Turris tým v plné sestavě představil na začátku března na 11. ročníku konference InstallFest 2019 modulární router Turris MOX. Probrali jsme s uživateli vše možné, včetně novinek ve vývoji Turris OS. Jednotlivé moduly MOXe šly z ruky do ruky.

Stánek Turris na InstallFestu

Na InstallFestu jsme prezentovali také možnosti využití routeru Turris Omnia pro potřeby veřejné správy a seznamovali návštěvníky konference s nabídkou Akademie CZ.NIC. Připravili jsme si také interaktivní hru play.turris.cz, kterou úspěšně dokončilo devět hráčů – ještě jednou gratulujeme!

play.turris.cz

Kolegové z týmu se také pravidelně účastní hlavního programu akce, tedy přednášek. V letošním roce si Michal Hrušecký připravil prezentaci Bootování modulárního routeru MOX z Omnie. Jeden z podporovaných setupů Turris MOX je AP rozšiřující pokrytí signálem WiFi z Turis Omnia. Jak tento režim síťového bootu funguje a co vše s ním lze dělat? Co plánujeme do budoucna? Krátká prezentace ukázala další možnosti využití nového routeru a z dotazů bylo znát, že se uživatelé na novou „hračku“ velmi těší.

InstallFest 2019

Co mně osobně na InstallFestu zaujalo nejvíce? Přítomní programátoři například dostali šanci pohrát si s grafikou. Na hlavním panelu v přednáškové místnosti tak postupně vznikala a měnila se na pozadí programové nabídky směs grafických symbolů. Zajímavá byla také ukázka modelu železnice od OpenSuse nebo výroba Open Coly.

Kdo si hraje, nezlobí

Zuzana Lena Ansorgová věnující se v CZ.NIC dokumentaci si pro návštěvníky připravila přednášku Dokumentování software podle jeho životního cyklu. Lena velice poutavě vyprávěla o tom, jak záleží zejména na cílové skupině, pro kterou se dokumentace vytváří. Řeč byla také o životním cyklu vývoje a o důležitosti přizpůsobení dokumentace cílové skupině. Kolegyně postupně provedla posluchače etapami plánování projektu až ke koncepci operací, přičemž se zabývala i používanou terminologií a důležitostí komunikace mezi vývojáři, marketingem a koncovými uživateli.

InstallFest a jemu podobné konference mají velmi příjemnou a přátelskou atmosféru. Jednotliví stánkaři mezi sebou komunikují a představují si novinky. My jsme byli neustále pod palbou dotazů a víru diskusí, také proto jsme si akci skutečně užili. Děkujeme organizátorům za skvělé zajištění konference a vám, kteří jste se na akci nedostali, připomínáme, že záznamy najdete na webu.

Bastlíří

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..