Ochrana osobních údajů je tématem nejen pro Den bezpečnějšího Internetu

Druhý den druhého únorového týdne se každoročně v mnoha zemích po celém světě nese ve znamení Dne bezpečnějšího Internetu. K problematice bezpečného užívání Internetu neodmyslitelně patří i oblast spojená s uváženým a rozumným nakládáním s osobními údaji a daty vůbec. V České republice nabírá ochrana osobních údajů na důležitosti i kvůli Obecnému nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR), jež nabylo platnosti v dubnu minulého roku, a které se dotkne úplně každého, kdo při své činnosti zachází s osobními údaji. O tomto nařízení jsme psali zde.


Den bezpečnějšího Internetu letos připadl na 7. února a nese se v duchu motta „Chraň svá data, chráníš tím sebe a své blízké“. Po celý den budou na nejrůznějších místech v České republice probíhat osvětové aktivity, které budou zahájeny tiskovou konferencí v Evropském domě, následovat bude křest knihy CyberCrime na Semináři o bezpečnosti sítí a služeb a zajímavá bude jistě i konference  s názvem „Kraje pro bezpečný Internet 2017“.

Den bezpečnějšího Internetu

V rámci připomenutí Dne bezpečnějšího Internetu, důležitosti internetové bezpečnosti a témat s tím spojených probíhá také až do konce března soutěž o hodnotné ceny, do které se může snadno zapojit každá škola, školní družina, knihovna nebo jiná organizace. V rámci této soutěže stačí zorganizovat jakoukoli aktivitu na téma ochrana osobních údajů. Na tomto odkaze jsou umístěny materiály, díky kterým mohou například pedagogičtí pracovníci nechat studenty, aby si spolu s mladšími kolegy popovídali na téma soukromí na Internetu.

Nápadům a činnostem se meze nekladou, jen nezapomeňte o daných aktivitách informovat organizátory, dle pravidel soutěže. Ti poté vaši školu umístí do interaktivní mapy, zařadí do slosování o hodnotné ceny a nejlepší akce a nápady zveřejní na webových stránkách a sociálních sítích.

Mapa

Autor:

Komentáře (1)

  1. Jaroslav Kodet říká:

    Jak se dalo čekat, do projektu se zapojila spousta účastníků, z celého světa, kromě USA (Trumpova CYBER je přece nejsilnější :-) ) , Ruska a Číny.Tam internet buď není, a nebo je totálně bezpečný.

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..