Badatelé s validovaným účtem mojeID jsou ve výhodě

Pod záštitou Zlínského kraje vznikl nový portál eBadatelna přinášející široké laické a odborné veřejnosti nejen zpřístupnění digitalizovaných dokumentů, ale nabízí také zhlédnutí virtuálních výstav či studium zajímavých článků o fondech paměťových institucí.

Do tohoto projektu jsou zařazeny dokumenty z fondů Hvězdárny Valašské Meziříčí, Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně, Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně, Muzea Kroměřížska v Kroměříži, Muzea regionu Valašsko ve Vsetíně, Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně a Slováckého muzea v Uherském Hradišti.

Zájemci o historii regionu si mohou na portále prohlédnout některé regionální noviny a časopisy, knihy, umělecká díla, mapy a plány či zajímavé historické fotografie a videosnímky.

Portál eBadatelna poskytuje možnost registrace uživatelů jak pro neověřené uživatele, tak pro ověřené. Ověřený uživatel může využít pro přihlášení na portál službu mojeID. V rámci nejvyššího stupně ověření služby mojeID tzv. validace jsou nabízeny další možnosti např. rezervace předmětů k zapůjčení a další činnosti, ze strany instituce nutně vyžadující komunikaci pouze s ověřeným klientem.

eBadatelna je další službou, kde se vyplatí mít validovaný mojeID účet. Díky jemu již není nutné opouštět teplo domova kvůli objednání k lékaři, zajištění úklidu a hlídání dětí, bádání v archivech či založení čtenářského konta.

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..