PIAF2011: Bronz pro Bezpečné domény

Připravili jsme vás o iluze, na internetu můžete přijít o mnohem více. Vzpomínáte? Falešné příběhy českých celebrit okupovaly před dvěma měsíci český internet a média:

  • Přes 700 000 lidí shlédlo falešná videa s příběhy celebrit
  • 15 médií se chytilo a „otisklo“ falešné fotografie či videa
  • Přes 200 000 lidí shlédlo vysvětlující videa se sdělením, že dopad falešné webové stránky bude mnohem závažnější
  • Kampaň měla více než 3 000 000 zobrazení ve komunikačních kanálech, kde probíhala
  • 60 médií v Čechách i zahraničí se kampaní zabývalo
  • Přes 70 000 lidí přišlo na webové stránky bezpecnedomeny.cz a otestovalo si své připojení a domény služeb, které používají
  • Celkově bylo otestováno přes 800 000 domén

A k tomu teď navíc přibývá ještě jeden další úspěch – mezinárodní porota Prague International Advertising Festivalu ocenila kampaň Bezpečné domény bronzem v kategorii Audience engagement. Podívejte se na soutěžní video agentury Loosers, se kterou jsme na kampani spolupracovali.

A jinak pozor… valná většina .cz domén ani internetového připojení v ČR stále není zabezpečena a kampaň tudíž nekončí. V druhé polovině roku se můžete těšit na její další část. Takže „Stay tuned“….

A nezapomeňte, nejspolehlivější cesta jak zvýšit zabezpečení, je vyžadovat jej po svém poskytovateli připojení a provozovatelích služeb, které používáte. K tomu můžete využít třeba i předpřipravené dopisy na www.bezpecnedomeny.cz.

PT

P.S.: S DNSSEC se budete moci setkat také na naší konferenci Internet a Technologie 11. V programu akce najdete prezentaci o tom, jak to s ním je v doméně .eu a přednášku s názvem Jak těžké je útočit na DNS (věřím, že není potřeba dodávat více). Přijďte se podívat!

Autor:

Komentáře (1)

  1. poškozený říká:

    Tak si poplácejte po zádech.
    Moje matka v důchodu byla vynervovaná, že jí nějaký test tvrdil něco o špatném zabezpečení a musel jsem tam naklusat. Moc si nepamatuji, o co přesně šlo, asi jeden z vašich testů.

    Uklidnil jsem si slovy, že si jen nějací kokoti léčí své mindráky a nemá si toho všímat. Za tímto tvrzením si stojím i nadále a především vše vyřešilo. Jen jedna moje „servisní“ cesta proběhla navíc.

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..