.com podepsána DNSSEC!

V poslední době se s oznámeními o zavedení DNSSEC do domén nejvyšší úrovně doslova roztrhl pytel. Proto jsme o většině z nich informovali především na našem Twitteru. Tentokrát bych rád zmínil jednu přímo zde na našem blogu. Včera byla totiž podepsána nejpopulárnější doména nejvyšší úrovně na světě, tedy doména .com. Její správce, společnost VeriSign, eviduje více než 90 milionů domén s touto koncovkou.

Při této příležitost si nemohu odpustit zmínku o tom, jak jsme na tom s DNSSECem my. Krátká rekapitulace: DNSSEC jsme do domény .CZ zavedli na podzim roku 2008. Byli jsme teprve pátou země na světě, která tuto technologii začala pro svou ochranu využívat. K dnešnímu dni je v našem registru 119 773 podepsaných domén, což nás stále staví na první místo před všechny ostatní doménové registry. Je to samozřejmě především zásluhou našich registrátorů, kteří DNSSEC aktivně nabízejí, někteří z nich jako automatickou součást registrace domény. Dnešní novinkou na naší straně je rozšíření našich doménových statistik o počty podepsaných domén u jednotlivých registrátorů.

Podpis domény .com je rozhodně velkou událostí. A už teď zde mohu oznámit, že nás v blízké době čeká zavedení DNSSECu do další velké domény nejvyšší úrovně. Smím sice více než jen naznačovat, nechci vás ale ochudit o to překvapení.

Ondřej Filip

Autor:

Komentáře (2)

  1. hm říká:

    a není to apríl?

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..