DNSCheck – otestujte si svoji doménu!

Sdružení CZ.NIC před nedávnem zveřejnilo stránky http://dnscheck.labs.nic.cz sloužící ke kontrole správného nastavení domény. Na těchto stránkách si můžete otestovat svou doménu a zjistit, zda máte všechna nastavení v pořádku, případně opravit nalezené chyby.

Logickou otázkou je, co znamená „v pořádku“. Zde se můžou názory lišit a proto vycházíme z norem (RFC) a z dlouhodobých zkušeností. Pokud přesto narazíte na chybu, kterou za chybu nepovažujete, nebo naopak budete mít pocit, že určitý stav by měl být chybou, dejte nám samozřejmě vědět a můžeme metodiku přehodnotit. K dispozici máte i historii testů pro danou doménu, kde si můžete prohlédnou výsledky dřívějších testů. V záložce „Detailní výsledky“ najdete popis jednotlivých testů, které byly prováděny, včetně jejich výsledků.

Pokud se budete chtít se svým výsledkem pochlubit ostatním nebo budete chtít požádat o radu s odstraněním problémů, máte pod každým testem k dispozici trvalý odkaz, s nímž potom můžete dál pracovat.

Nezbývá tedy než vám popřát mnoho testů bez chyb a pro inspiraci se můžete podívat, jak by to v ideálním případě mělo vypadat.

Petr Černohouz

Autor:

Komentáře (2)

  1. Ján Regeš říká:

    Dobry den,

    sluzba vypada moc dobre! Z meho pohledu v sobe zahrnuje funkcnosti mych oblibenych zahranicnich nastroju + pridava nejake kontroly navic.

    Mam ale namet na dalsi feature: analyza validity SPF zaznamu.

    Dekuji za super sluzbu, urcite ji budu s oblibou pouzivat!

  2. Petr Černohouz říká:

    Dobrý den,

    otázkou je, co konkrétně u SPF validovat, můžeme pro danou doménu zkontrolovat validitu syntaxe záznamu, ovšem samotná funkce SPF závisí hlavně na SMTP serverech, které zprávu přijímají.

    Petr Černohouz
    Laboratoře CZ.NIC

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..