Další klíčky změnily svá zabarvení

Důležitá oznámení o zavedení DNSSEC jsme naposledy zaznamenali na konci loňského roku a týkaly se Vodafone a Telefónicy. Od té doby se žádná společnost nepochlubila, až do dnešního dne.

Centrum Holdings dnes vydalo tiskovou zprávu, ve které oznamuje zavedení DNSSEC pro řadu svých webů, mezi které patří například Centrum.cz, Aktuálně.cz nebo katalog firem Najisto.cz. Rádi se přiznáme k tomu, že tuto implementaci vítáme hned dvakrát. Typicky přesně tyto služby si totiž DNSSEC zaslouží.

Druhým přírůstkem do rodiny je potom portál Bezpečnostní informační služby – www.bis.cz. Podepsána je tedy internetová stránka dalšího významného státního úřadu a co víc, první z bezpečnostních sborů v naší zemi.

A pár čísel na závěr, pro připomenutí. DNSSEC je tu s námi od podzimu 2008, kdy se Česká republika stala teprve pátou zemí na světě, která tuto bezpečnostní technologii do své národní domény zavedla. V současnosti chrání DNSSEC 343 478 domén .cz, což je více než třetina z celkového počtu zaregistrovaných domén s českou národní koncovkou. Tato čísla nás udržují nad ostatními registry domén využívající DNSSEC.

Vilém Sládek

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..