Ve spolupráci s Nextcloudem přichází Turris MOX: Cloud, který vám vrátí kontrolu nad vašimi daty

S radostí oznamujeme, že jsme se spojili s Nextcloudem, abychom našim uživatelům mohli nabídnout soukromý cloud hostovaný přímo u nich doma. Turris MOX: Cloud je ready-to-go balíček s naší novou volitelnou rozšiřující deskou USB se 4 USB 3.0 vstupy, díky němuž můžete mít nepřetržitý přístup k vašim datům. Nextcloud poběží na Turrisu MOX a poskytne vám snadný přístup k vašim fotografiím, dokumentům, kalendářům a kontaktům a mnoha dalším věcem díky snadno použitelnému rozhraní pro webová a mobilní zařízení. Jako součást Turris OS 4.0 získá každý systém Turris možnost snadno spravovat externí disky a nainstalovat Nextcloud. Ve světě, kde se čím dál častěji objevují bezpečnostní hrozby a porušování soukromí, je hostování vlastních dat na důvěryhodné platformě zoufale potřeba a soukromý cloud právě to umožňuje.

S Nextcloudem platí: vaše data, vaše pravidla

Nextcloud je navržen tak, abyste mohli sami hostovat svá data, a poskytuje vám snadný přístup k vašim dokumentům prostřednictvím snadno použitelného webového rozhraní i aplikací pro Android a iOS. Soubory mohou být na discích připojených k zařízení MOX přes USB 3.0, a to i v RAID, ale také na NAS úložišti ve vaší síti nebo dostupné přes vzdálené připojení FTP nebo SAMBA.

Nextcloud je nejpopulárnější synchronizační a komunikační platforma, kterou si můžete sami hostovat. Nabízí více než 100 aplikací s dalšími funkcemi, jako je audio/video volání a chatovací server, sdílené upravování dokumentů v prohlížeči, správa hesel nebo kalendáře a úkolů a mnohem více – jediným kliknutím.

Nextcloud je 100% open source platforma podporovaná velkou komunitou nadšenců do open source softwaru, a rovněž také soukromými i veřejnými organizacemi – tito všichni spolupracují na zdokonalování Nextcloudu a každý den přidávají nové funkce.

Soukromý cloud

Společně s platformou Nextcloud vám balíček Turris MOX: Cloud nabízí snadno použitelnou platformu pro hostování vašich souborů, kalendářů a komunikace.

Balíček Turris MOX: Cloud je možné objednat na stránce kampaně na Indiegogo za 115 USD. Za tuto cenu získáte ready-to-go sadu obsahující Turris MOX: Start, rozšíření o 4 porty USB 3.0 a navýšení na 1 GB RAM za speciální sníženou cenu!

Nextcloud se nebude omezovat pouze na Turris MOX: Cloud. Budou ho podporovat všechny MOXy (a Omnie), nicméně pro dobrý výkon je nutný 1GB RAM. Už v prvních dodaných MOXech bude ve webovém rozhraní integrována jednoduchá stránka, která umožňuje uživatelům nakonfigurovat externí úložiště a povolit Nextcloud. Pro zajištění určitého stupně ochrany dat bude rozhraní také podporovat nastavení RAID tak, aby poškození jednoho disku neznamenalo okamžitou ztrátu dat.

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..