IETF 99 v číslech

Minulý týden se díky konferenci IETF (Internet Engineering Task Force) stala Praha centrem internetové komunity. Pocty hostit toto významné setkání, na kterém vznikají internetové standardy, tzv. RFC (RFC – Request for Comments) se České republice dostalo již po čtvrté – v březnu 2007 (68th IETF), 2011 (80th IETF) a červenci 2015 (93th IETF), přičemž na organizaci posledních třech setkání se podílelo naše sdružení.

Praha je pro IETF nejoblíbenější evropskou destinací. Další lokality (Berlín, Londýn, Paříž a Stockholm) zatím hostily pouze po dvou setkáních. V Praze se přitom na další konferenci této organizace můžeme těšit na jaře 2019.

ietf_worldmap_draft-scaled_small

Autor: Glenn Deen, Comcast NBC Universal

Stejně jako před dvěma lety jsem se i tentokrát rozhodl ukázat, jaké bylo 99th IETF v číslech a grafech. Na setkání letos fyzicky dorazilo celkem 1 230 účastníků, z nichž někteří vzali do Prahy své drahé polovičky či potomky. Dalších 506 účastníků pak bylo na setkání přítomno virtuálně (remote participants).

JP_blogpost_1

Celkem se na pražské IETF sjeli lidé z 59 zemí, nejvíce z USA (453), Německa (116) a Číny (95). Z celkem 16 zemí, např. Bangladéše, afrického Lesotha či Venezuely k nám dorazil po jednom účastníkovi. Za nejvíce exotické území, ze kterého do Prahy přijel také jeden účastník, považuji Menší odlehlé ostrovy Spojených států amerických (UM).

JP_blogpost_2

Poslední graf znázorňuje, jaký den se návštěvníci na IETF registrovali. Celkem logicky se rekordmanem stala neděle 16. července. Kdyby měli všichni návštěvníci přiletět do Prahy jedním letadlem, největší dopravní letadlo A380 by jim nestačilo.

JP_blogpost_3

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..