Druhý ročník hackathonu AT&T a ČTÚ

Je to téměř rok, co jsem na tomto blogu popisoval své dojmy z hackathonu, který v ČR uspořádalo AT&T ve spolupráci s ČTÚ. V roce 2016 se tato akce uskutečnila v Praze a letos bude mít své druhé pokračování, tentokrát v Brně. A stejně jako v loňském roce se jí zúčastní i CZ.NIC jako sponzor speciální ceny pro nejlepší open-source řešení.

Hlavními tématy letošního hackathonu jsou „Internet of Things“ a „Data Analytics“. Obojí jsou to témata, která jsou nám v CZ.NIC nějakým způsobem blízká a již se těším, na zajímavé projekty, které na místě vzniknou. Navíc obzvlášť oblast Internetu věcí by si určitě zasloužila větší podíl otevřených řešení, protože současný stav kdy si každý výrobce vytváří vlastní proprietární řešení vede k situaci, kdy se každou chvíli dočítáme o bezpečnostních dírách v jednotlivých produktech. I proto jsme se rozhodli, že akci podpoříme nejen zmíněnou speciální cenou pro nejlepší otevřené řešení, ale také dáme pořadatelům k dispozici deset kusů routeru Turris Omnia jako otevřené platformy pro případný vývoj IoT řešení.

Pokud tedy budete mít 7. a 8. dubna čas a chuť, přijďte se na hackathon určitě podívat a ideálně aktivně zúčastnit. Pokud mohu soudit podle minulého ročníku, určitě to bude akce, která stojí za to. Tvůrčí atmosféra, kterou na hackathonech zažijete je jedinečná a s trochou štěstí můžete stát u zrodu něčeho nového, velkého a ideálně i otevřeného.

Těším se na shledanou v Brně.

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..