Slavnostní křest knihy CyberCrime

V úterý 7. února proběhl na FS ČVUT Seminář o bezpečnosti sítí a služeb, který každoročně pořádá sdružení CESNET. Seminář byl určen nejen správcům, administrátorům a členům bezpečnostních týmů, ale i lidem z řad laické veřejnosti, které oblast internetové bezpečnosti zajímá.

Na semináři zazněly zajímavé přednášky i živé ukázky od řady specialistů, mimo jiné i od Jana Koloucha, autora knihy CyberCrime, která nedávno vyšla v Edici CZ.NIC. Bezpečnostní expert Jan Kolouch po svém vystoupení zaměřeném na monitoring provozu ICT a služeb pozval návštěvníky akce na křest své knihy, jehož součástí byla samozřejmě i autogramiáda. Slavnostní představení knihy a autora se setkaly s velkým úspěchem, o čemž svědčí i počet prodaných kusů přímo na místě (43).

Kniha CyberCrime napomáhá čtenáři zorientovat se nejen v pojmech kybernetické kriminality, ale umožňuje tuto problematiku uchopit také z právního hlediska, což je přínosné i pro odborníky ze světa IT technologií, kteří se s kybernetickými útoky setkávají dnes a denně.

Publikace Jana Koloucha byla představena tentýž den také na tiskové konferenci pořádané Národním centrem bezpečnějšího Internetu u příležitosti Dne bezpečnějšího internetu 2017.

 

cybercrime_04

cybercrime_02

cybercrime_01

cybercrime_07
Mgr. David Chovanec ředitel Odboru bezpečnostní politiky a prevence kriminality, Ministerstvo vnitra
JUDr. Miroslav Antl, senátor
PhDr. Zdeněk Metoděj Záliš, předseda výkonného výboru, Národní centrum bezpečnějšího Internetu

 

 

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..