Novinky v mojeID

Co se vývoje mojeID týče, samozřejmě se snažíme naslouchat jak uživatelům, tak provozovatelům internetových služeb. Na jaře jsme do profilu mojeID přidali číslo ISIC karty a ověření studenta. Nyní před prázdninami se profil rozšířil o kolonky pro číslo bankovního účtu, veřejný PGP klíč a další populární sociální služby – Vimeo a Flickr.

Do profilu si nyní můžete zadat účet libovolné banky působící na českém nebo slovenském trhu. Číslo účtu je pak při předání poskytovatelům automaticky převáděno i do formátu IBAN. Možná patříte mezi uživatele, kteří šifrují své e-maily populárním PGP. Pak by se vám mohlo hodit zobrazení veřejného PGP klíče na vašem veřejném profilu, který má každý uživatel mojeID zdarma. Zobrazení čísla účtu zřejmě více ocení podnikatelské subjekty, ale veřejný PGP klíč a sociální sítě jistě využije i řada běžných uživatelů.

Schází vám v profilu mojeID nějaká praktická položka, kterou často na Internetu vyplňujete nebo oblíbená sociální síť na váš veřejný profil? Neváhejte a napište nám svůj námět na podpora@mojeid.cz, rádi se mu budeme věnovat.

Nové parádní služby

Na základě zpětné vazby od uživatelů a vyhodnocování potenciálního zájmu uživatelů se snažíme přidávat další atraktivní služby podporující mojeID. Za poslední dobu jsme oznámili zavedení mojeID na portálech letuska.cz a edesky.cz, knižním eshopu kosmas.cz a praktické službě chuvomat.cz.

Využíváte nějakou službu, kde by se vám mojeID líbilo? I v tomto případě platí, že vaše náměty na nové služby podporující mojeID uvítáme na obchod@mojeid.cz, ani tyto podněty určitě nezapadnou.

Máme již tři desítky validačních míst mojeID

Od začátku roku se nám pěkně rozrostla síť validačních míst mojeID. Naši uživatelé se mohou validovat již na 30 místech v České republice. V průběhu prázdnin pak očekáváme otevření několika dalších, těšit se mohou například uživatelé z Prostějova a blízkého okolí. Naším letošním cílem je mít validační místo mojeID ve třetině měst s více než 10 tisíci obyvatel. A víte vy, kde máte své nejbližší validační místo?

Pro ty, kteří si chtějí validaci účtu mojeID zařídit z pohodlí domova či své kanceláře, jsme nově zpřístupnili validaci prostřednictvím datové schránky. Ve svém profilu si vygenerujte formulář Žádosti o validaci účtu mojeID (v záložce Nastavení) a zašlete jej společně s identifikací odesílatele ze své datové schránky do té naší(h4axdn8). Podrobný návod najdete v blogpostu kolegy Petra Peterky.

Autor:

Komentáře (5)

  1. Lukáš Jelínek říká:

    Napojil bych na MojeID i svůj obchod LinuxMarket, ale bohužel modul (stažený odtud: https://www.mojeid.cz/page/1863/vzorove-implementace/) pro OpenCart nefunguje. Od jeho vytvoření v roce 2012 na něj nebylo sáhnuto a tedy zjevně nereflektuje změny v novějších verzích OpenCartu (a to přitom používám dost obstarožní verzi 1.5.6). Jsou nějaké plány na to, že by se zapracovalo i na tomto? Jistě nejsem sám, kdo na podobné problémy narazil, obchod OpenCart je dost využívaný.

    • Radim Ponert říká:

      Dobrý den,
      oslovím vývojáře modulu ohledně jeho aktualizace na nejnovější verzi OC a dám Vám následně vědět.

    • Lukáš Jelínek říká:

      Děkuji mockrát!

  2. Mirek Hájek říká:

    Nevím, kde najdu PGP klíč a jak ho vložit. Mám el. podpis české pošty. Možná by tam mohla být k tomu nápověda.
    Jinak díky

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..