Dnešek je Dnem bezpečnějšího Internetu

V letošním roce si již po dvanácté připomínáme Den bezpečnějšího Internetu (Safer Internet Day), jehož cílem je především upozornit na význam bezpečného chování na Internetu. Za vznikem těchto dnů, které připadají vždy na druhý den druhého únorového týdne, stojí evropský projekt SafeBorders, z něhož později vyšel Program bezpečnějšího Internetu (Safer Internet Programme) a dnes je součástí aktivit v rámci Nástroje pro propojení Evropy (Connecting Europe Facility).

Od roku 2004 se Den bezpečnějšího Internetu rozšířil daleko za hranice Evropy a dnes se k němu připojují ve více než 100 zemích světa. Do aktivit letošního Dne bezpečnějšího Internetu se zapojil i CZ.NIC a to nejen s ohledem na provoz Národního bezpečnostního týmu CSIRT.CZ.

Den_bezpecnejsiho_Internetu_JP

V rámci Národní konference bezpečnějšího Internetu byl představen komiks „Jak na Internet“, který se hned v několika kapitolách věnuje problematice bezpečnějšího Internetu a jehož expedice začíná právě dnes. CSIRT.CZ zároveň plánuje prohloubit spolupráci s Národním centrem bezpečnějšího Internetu a v případě schválení projektu se od letošního června významněji zapojit do provozu horké linky pro oznamování nelegálního on-line obsahu.

Den bezpečnějšího Internetu bychom zároveň chtěli využít i pro upozornění na naši službu Skener webu. Díky ní mohou například školy zjistit, jak dobře jsou zabezpečené jejich webové stránky. Test webu odhalí, zda web netrpí některou ze závažných zranitelností umožňující jeho napadení.

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..