Jak na Internet: nové díly a komiks

Přiznám se, že když jsem psal svůj poslední blogpost na téma seriálu Jak na Internet, myslel jsem si, že je opravdu poslední. Od roku 2012 jsme natočili celkem 100 dílů – to skutečně není málo. Nicméně potom, co jsme provedli revizi, přišlo nám, že některá témata náš seriál ještě stále nepokryl. A tak jsme v druhé polovině roku 2015 natočili ještě dalších 10 nových dílů:

  1. Informace o obci, ve které žiji
  2. Ekologie v kapse
  3. Mobilní připojení a síťová neutralita
  4. Jak si nastavit internetový prohlížeč
  5. Osobní vizitka
  6. Spolupráce na internetu
  7. Máme se bát kybernetických útoků?
  8. Jednotný digitální trh
  9. Skryté nástrahy mobilních aplikací
  10. Od hromadění dat ke streamu

Videa může zhlédnout na našem webu www.jaknainternet.cz, přičemž na jaře plánujeme opět vysílání i v České televizi. Kromě videí samotných najdete na webu samozřejmě i výukové materiály, které můžou skvěle posloužit jako pracovní pomůcky například učitelům výpočetní techniky apod. Za zmínku stojí i nová webová funkce, a to vyhledávání, díky němuž snadněji dohledáte téma, které vás zajímá.

blog-vyhledavani

V souvislosti s projektem Jak na Internet bych se rád zmínil o naší nové publikaci, která nedávno přibyla na stránkách Edice CZ.NIC. Tentokrát se jedná o komiks, který vznikl na motivy JNI. Jedná se o 12 příběhů, které jsme nejprve převedli do tzv. storyboardů a následně je naše talentovaná kolegyně Aneta Biskupová působící jako ilustrátorka v týmu Tablexia umělecky ztvárnila. Celý komiks je „hand-made“ a troufnu si říct, že je opravdu na vysoké výtvarné úrovni. Věřím, že se bude líbit i našim čtenářům (mladším i starším), a že se třeba i něčemu novému přiučí. Ostatně, vždy jsme chtěli, aby seriál Jak na Internet fungoval na principu „školy hrou“.

blog-storykomiks

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..