Podzim v Akademii CZ.NIC aneb Co všechno vás čeká nebo už potkalo

Během letních prázdnin jsme připravili dva nové kurzy – Vim a Internet věcí.
Petr Hodač, lektor kurzu Vim, vás za jeden den naučí od základů efektivní práci v nejrozšířenějším pokročilém textovém editoru a navrch přidá i trochu té magie. Kurz Internet věcí pod vedením Tomáše Suchana je potom určen spíš pro pokročilejší uživatele, kteří umí programovat a teď by své dovednosti rádi rozšířili i o ovládání hardwaru (pracuje se s Dev Kitem ESP8266 NodeMCU).

V prostorách pražské učebny budeme hostujeme od října do konce roku kurzy pořádané sdružením Czechitas a jsme rádi, že tak můžeme podpořit budoucí programátorky. Cílem deseti setkání, jak pro začátečnice, tak pro mírně pokročilé, bude zvládnutí základů programování.

Arduino_ws_akademie

Ve spolupráci s pány Štěpánem Bechynským a Martinem Malým jsme v akademii uspořádali Arduino workshop. Původně jsme měli vypsané dva kurzy na toto téma. Ten první, určený pro dospělé, se zaplnil velice brzy, což nám samozřejmě udělalo velkou radost. O druhý kurz Arduino 101 workshop pro děti a jejich rodiče už takový zájem nebyl, a tak jsme ho museli zrušit; snad tedy příště. Obě aktivity byly součástí akce Code Week a zájemci se jich mohli zúčastnit zdarma.

Poslední novinkou je spuštění newsletteru Akademie CZ.NIC, ve kterém vám budeme každý měsíc přinášet aktuality z našeho výukového centra. Ať už půjde o přehled stávajících či nových kurzů, besed, workshopů, soutěží nebo zvýhodněných vstupů, bude to vždy zaměřeno na IT vzdělávání.

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..