Měsíc kybernetické bezpečnosti

Napříč celou Evropskou unií se říjen nese ve znamení kybernetické bezpečnosti. Na podporu rozvoje bezpečnosti je naplánovaných přes 210 aktivit ve třiceti zemích. Hlavní myšlenkou je, že kybernetická bezpečnost je sdílená zodpovědnost, která navazuje na světovou kampaň STOP.THINK.CONNECT.

Bezpečnost je však velmi široký pojem a pod kybernetickou bezpečností si každý představí něco jiné. Zahrnut a oslovit všechny skupiny je v průběhu jednoho měsíce téměř nemožné. Proto jsme vybrali několik aktivit, jimž se v rámci podpory osvěty věnujeme my.

!SECURITY Fest!

Akce pořádaná ve spolupráci se sdružením CESNET, je určena primárně pro studenty a netechnické publikum. Na své si přijdou uživatelé, kteří sice nedokážou programovat a nerozumí síťování,avšak rozumí logice fungování Internetu a ví například, co je IP adresa. Věnovat se budeme anonymitě v prostředí Internetu, mobilním zranitelnostem, bezpečnosti ve webových aplikacích a stále aktuálnějšímu tématu, jímž je Internet věcí. Tato akce, která proběhne 21. října v Praze, je bezplatná, ale vyžaduje registraci. Budeme se na vás těšit:).

Jak na Internet

V rámci měsíce kybernetické bezpečnosti jsme také po dohodě s Českou televizí zařadili do vysílání prvního programu díly seriálu Jak na Internet, které se věnují právě bezpečnosti. O tomto víkendu se tak v České televizi můžete setkat s díly Online bezpečnost, Bezpečnost počítače, Chytrá domácnost a ochrana soukromí a Bezpečnostní týmy.

Buď pánem svého prostoru

Pokud se vám nechce do Prahy na prve jmenovaný seminář a před audiovizuálním médiem dáváte přednost textu, stále je zdarma ke stažení naše kniha Buď pánem svého prostoru. Mladší uživatelé se můžou velmi jednoduchou formou dozvědět, jak se tvoří malware, jak se replikují viry či jak si ochránit svůj prohlížeč.

Rady a návody

Pokud plánujete věnovat bezpečnosti pouze pár minut a zajímá vás jen to nejdůležitější, projděte si alespoň základní bezpečnostní zásady. Koukněte se, jak nenaletět phishingu a jak si ochránit své citlivé údaje.

Děkujeme za váš zájem o témata spojená s kybernetickou bezpečností.

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..