Večer s Turrisem možná započal jednu tradici

Ve čtvrtek 9. dubna měla v prostorách Akademie CZ.NIC premiéru první komunitní akce pro příznivce projektu Turris s všeříkajícím názvem Večer s Turrisem. Hlavním cílem setkání bylo přitáhnout nejaktivnější členy uživatelské komunity a umožnit jim nahlédnout pod pokličku projektu a zároveň získat na neformální bázi zpětnou vazbu, která je pro vývojáře v případě takto specifických projektů tolik žádoucí a důležitá.

Celou akci, na níž dorazila necelá dvacítka zájemců, zahájil úvodním slovem „otec projektu“ Ondřej Filip. Poté následovala moje krátká prezentace zaměřená jak na čerstvě zveřejněné a připravované novinky, tak na současný stav projektu. Dále dostal slovo člen projektového týmu Jan Čermák. Ten si pro účastníky připravil “Rychlokurz tvorby balíčků pro OpenWrt se zvláštním přihlédnutím k Turrisu”. Následná volná diskuze, která se po počátečním váhavém startu rozjela do zajímavé výměny názorů, skončila až ve 21 hodin. Debata se kromě současného využití routeru Turris točila zejména kolem připravované novinky Turris Lite. Díky ní jsme získali spoustu podnětů a také zpětnou vazbu k některým našim nápadům.

I když jsme záměrně předem neslibovali, že bude mít tato akce pokračování, myslím, že po pilotním setkání můžeme směle říci, že určitě připravíme další pokračování. Pokud se podaří stejně dobře, mohla by vzniknout i velice užitečná a zajímavá tradice.

Všem, kteří přišli, velice děkuji a vás ostatní bych rád upozornil, abyste sledovali naše diskusní fórum nebo Twitter kanál (nebo obojí :), protože jen díky nim se dozvíte o zveřejnění videozáznamu ze setkání. Než se tak stane, můžete se alespoň podívat na slidy prezentací.

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..