100 dílů seriálu Jak na Internet

Když jsme v roce 2012 začínali natáčet první díly seriálu Jak na Internet, nikoho z nás tenkrát rozhodně nenapadlo, že bychom jednou natočili 100 dílů. Ale stalo se. Nejnovější díly mají svou premiéru právě v těchto dnech (aktuální vysílací časy najdete průběžně na Facebooku).

Myšlenka internetové osvěty prostřednictvím televize vznikla začátkem roku 2012. To, že použijeme formu dvouminutových tzv. sponzorských vzkazů, vycházelo hlavně z podmínek stanovených Českou televizí. Poměrně rychle jsme měli také jasno v otázce hereckého obsazení. Roman Zach si za těch 100 dílů zahrál muže i ženy a to ve více než 200 kostýmech. Během léta 2012 jsme natočili prvních 40 dílů, které měly premiéru na podzim toho roku. Seriál byl úspěšný. O tom nás ujistily jak pochvaly z různých stran, tak tabulky o sledovanosti. Časem jsme si také všimli, že se v ČT objevilo poté hned několik podobných mini-pořadů :). Když vás někdo kopíruje, znamená to, že to asi děláte dobře…

Posilněni úspěchem jsme se v roce 2013 rozhodli překonat sami sebe a natočili dalších 45 dílů. Stálo to hodně práce mnoha lidí, ale výsledek byl velmi potěšující. V ten okamžik jsme byli přesvědčeni, že je konec. Začátkem roku 2014 jsme si ale řekli, že 100 přece vypadá mnohem líp než 85 a tak jsme dali dohromady tým a natočili dalších 15 dílů.

Pokud jste nejnovější díly nestihli shlédnout v televizi, najdete je samozřejmě také na našem webu. A které to jsou?

1. Chytrá domácnost a ochrana soukromí

2. Otázky a odpovědi na Internetu

3. Úvod do problematiky dat

4. Vývoj a základní architektura počítače

5. Edutaiment – škola hrou

6. Gastronomie na Internetu

7. Cenzura Internetu

8. Jak začít prodávat zboží na Internetu

9. Jak být vidět na Internetu

10. Jak nenaletět internetovým podvodníkům

11. Jak správně vybrat a používat router

12. Na co si dát pozor u poskytovatele připojení

13. Generace youtberů a selfies

14. Wearables – nositelná elektronika

15. Open source software

Jednotlivé díly (ty nové i reprízy z let 2012 a 2013) sleduje v televizi až půl miliónu diváků. Věříme, že zaujmou i Vás.

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..